Scandal cu câștigătoarea Eurovision Ucraina. Artista a fost retrasă din concurs

26-02-2019 15:33


Maruv

Câștigătoarea Ucrainei pentru Eurovision 2019, cântăreața Maruv, a renunțat la participarea la concurs, din cauza relațiilor tensionate dintre țara sa și Rusia, potrivit BBC News.

Piesa lui Maruv, ”Siren song”, a câștigat voturile publicului, însă cântăreața s-a certat cu televiziunea publică din Ucraina.

Inițial, ea a primit un termen de 24 de ore ca să își anuleze temporar turneele din Rusia, apoi discuțiile dintre cele două părți s-au blocat, iar televiziunea națională a revocat nominalizarea făcută pe numele ei.

Artista în vârstă de 27 de ani, al cărei nume real este Ana Korsun, spune că era deja pregătită să își anuleze turneele din Rusia, însă alte prevederi din contract puteau fi interpretate ca ”cenzură”.

”Sunt un cetățean al Ucrainei, plătesc taxe și iubesc sincer Ucraina. Însă nu sunt pregătită să mă adresez (oamenilor) cu slogane, transformând participarea mea la concurs într-o promovare a politicienilor. Eu sunt muzician, nu o bâtă politică”, a scris tânăra pe Facebook, potrivit BBC News.

La rândul lor, reprezentanții televiziunii publice din Ucraina au transmis un comunicat despre această situație.

”Artistul care reprezintă Ucraina .. are de asemenea obligația de a deveni un ambasador cultural al Ucrainei, ca să transmită nu numai muzica sa, ci și opinia societății Ucrainei în întreaga lume.  După negocieri, UA:PBC și Maruv nu au ajuns la un punct comun în misiunea de reprezentare a Ucrainei la concursul internațional de cântece” - se arată în comunicatul televiziunii.

Mai trebuie adăugat faptul că regulile Eurovision spun că televiziunea de stat ”trebuie să asigure caracterul non-politic al concursului”.

De altfel, postul public de televiziune a fost susținut și de politicienii locali, iar ministrul Culturii din Ucraina a declarat că ”numai patrioții care sunt conștienți de responsabilitățile lor” ar trebui să li se permită să cânte la Eurovision.

Televiziunea de stat din Ucraina a mai anunțat că va începe negocierile cu un alt concurent care să reprezinte țara. Concursul Eurovision 2019 are loc în luna mai, în Israel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level – episodul 10: Cine intră cu SpeedyRoGamer în Counter-Strike Global Offensive are de-a face cu jucători de elită

22:44
How To TikTok
Ce e educational la TikTok

08:34
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
VideoStoryTelling
Ea e noua regină a fitnessului. Cine e Ashleigh Jordan, tânăra care inspiră milioane de oameni să facă sport

00:56
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Puya: "Le-am făcut un canal de Youtube fetelor mele, doar ca să înțeleagă că cei la care se uită ele nu fac mare brânză"

08:41