Revoltă în Ierusalim, după ce un fotomodel a pozat nud la Zidul Plângerii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 28 Iunie 2018 22:00
Categorie: Stiri Mondene
Marisa Papen

Un fotomodel belgian a generat un nou scandal în Ierusalim, după ce a pozat nud în apropiere de Zidul Plângerii, un loc sacru din Oraşul Sfânt, în care credincioşii evrei vin pentru a se ruga.

Autorităţile religioase israeliene au denunţat incidentul, despre care au spus că este "stânjenitor şi grav", informează AFP.

În acea fotografie controversată, Marisa Papen, în vârstă de 26 de ani, a adoptat o poziţie lascivă, pe un scaun din plastic alb, având ca fundal Zidul Plângerii, ce poate fi văzut de pe teresa pe care modelul belgian se afla în momentul realizării pictorialului.

Fotografia este expusă în prezent în Belgia, potrivit cotidianului belgian HLN.

Shmuel Rabinowitz, rabinul care coordonează activităţile religioase organizate în faţa Zidului Plângerii, a declarat în această săptămână, într-un comunicat, că incidentul este "stânjenitor, grav şi întristător, deoarece aduce atingere sanctităţii locului şi sentimentelor acelora care îl vizitează".

În 2017, modelul belgian a fost reţinut pentru 24 de ore în Egipt, după ce a pozat nud în faţa templului din Karnak, au precizat companiile mass-media israeliene.

Zidul Plângerii se află în cartierul evreiesc din Vechiul Oraş al Ierusalimului, în partea de vest a Muntelui Templului. El este situat puţin mai jos de Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, şi reprezintă cel mai sacru loc din religia iudaică.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO