"Irishman", filmul care îi reuneşte pe Robert de Niro şi Al Pacino, lansat în Europa

Ultima actualizare: 14-10-2019 14:32

Cu un trio de legendă, regizorul Martin Scorsese și actorii Robert de Niro și Al Pacino, filmul Irishman a avut premiera europeană la Londra.

Este produs de gigantul de streaming online Netflix. Scorsese a justificat această alegere prin costurile foarte mari, din cauza unei tehnici de pionierat de întinerire digitală a personajelor.

"Nimeni altcineva de la Hollywood nu ar fi plătit pentru acest film" - a spus cineastul.

Irishman - prezentat la gală de încheiere a festivalui de film de la Londra - este o saga despre crimă organizată din America după cel De-al Doilea Război Mondial. Povestea, ce se întinde pe durata a câteva decenii, este spusă din perspectiva veteranului de război Frank Sheeran, escroc și asasin plătit, interpretat de Robert de Niro. Scenariul urmăreşte unul dintre marile mistere americane rămase nerezolvate - disparația legendarului șef de sindicat Jimmy Hoffa, în interpretarea lui Al Pacino. Joe Pesci, alt "clasic" din distribuţia filmelor de acest gen, joacă rolul şefului mafiot Russell Bufalino.

Actorii întineresc printr-o tehnică digitală de pionerat.

Astfel De Niro, în vârstă de 76 de ani, îl întruchipează pe Frank Shreran de la vârsta de 34 de ani, până la moartea acestuia, în 2003, când avea 86 de ani.

Robert de Niro: "Am spus mereu, în glumă, că îmi voi prelungi cariera cu 30 de ani... Sunt bucuros că am luat parte la începuturile explorării acestui procedeu și Dumnezeu știe până unde se va ajunge."

Al Pacino, actor: "Arăți binișor și când dai să te ridici.... Cineva ar putea veni la noi să ne salute: "Hei, omule, ce mai faci? Arăți bine la 39 de ani!"

Cu un buget de aproape 160 de milioane de dolari, Irishman este una dintre cele mai costisitoare producţii din istoria Netflix, gigantul de streaming online. Nimeni altcineva de la Hollywood nu mi-ar fi dat ataţi bani să fac acest film- spune Martin Scorsese.

Martin Scorsese, regizor: "Te susţine o companie care îți dă asigurări: "Noi nu ne amestecăm, faci acest film aşa cum vrei". Și există compatibilitate, pentru că au mai produs filme cu o distribuție cinematografică. M-am gândit că este șansa noastră pentru acest proiect."

Franc, aşa cum îl ştim, Robert de Niro şi-a împărtăşit şi viziunile politice - despre Brexit, ca tot se afla la Londra, dar şi despre preşedintele american, pe care nu l-a cruţat nici de data aceasta:

Robert de Niro, actor: "Trump este un monstru. Este un monstru dar nu realizează asta. E prea stupid ca să-și dea seama."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO