Obama in costum de Superman si Berlusconi, omul care "tunde" justitia

Ultima actualizare: 04-06-2012 15:01

Sunt personajele care au putut fi vazute pe strazile unui orasel italian, unde a inceput carnavalul. Mii de oameni au venit sa admire parada, pentru care localnicii se pregatesc vreme de un an.

Turistii sunt invitati la petrecerea de strada, care va tine pana la sfarsitul lunii februarie.

Marii conducatori ai lumii, balurile de demult sau lumea fascinanta a circului au fost doar cateva dintre temele alese de participantii de la carnavalul din Viareggio de anul acesta.

Daca Barack Obama in chip de Superman a smuls un ropot de aplauze, Silvio Berlusconi a fost intampinat cu hohote de ras. Asta pentru ca premierul Italiei a fost infatisat taind "ramurile" justitiei, o aluzie evidenta la reformele judiciare propuse in ultimul timp.

Carnavalul din Viareggio, care dateaza tocmai din 1873, este faimos in lumea intreaga, mii de turisti venind special ca sa admire carele alegorice. Inalte de cateva zeci de metri si cantarind chiar si 40 de tone, la ele se lucreaza chiar si un an intreg. Merita insa, cred atat participantii, cat si turistii.

Anul acesta, participantii au aplaudat si mastile cu Michael Jackson, dar si pe dansatorii care s-au antrenat pentru a reproduce fidel pasii celebri de dans ai artistului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO