O sută de modele denunţă cultura „misogină” şi abuzurile de la Victoria's Secret


Ultimul update: Vineri 07 Februarie 2020 13:59
Data publicarii: Vineri 07 Februarie 2020 13:53
Categorie: Stiri Mondene
victorias secret

Aproape 100 de manechine au semnat vineri o scrisoare în care denunţă cultura „misogină” şi de „intimidare” practicată de firma de lenjerie intimă Victoria's Secret.

De asemenea, modelele au criticat abuzurile dezvăluite la sfârşitul săptămânii trecute într-un reportaj publicat de ziarul New York Times.

„Scriem azi pentru că ancheta realizată de New York Times, ce prezintă cultura misogină, de intimidare şi hărţuire practicată la Victoria's Secret, este un un lucru care suscită indignare şi este chiar mai amplă decât ceea ce s-a crezut anterior”, se arată în textul semnat, printre altele, de top-modelele Christy Turlington Burns, Amber Valletta sau Iskra Lawrence.

Scrisoarea a fost trimisă de organizaţia The Model Alliance, care promovează drepturile egalitare ale manechinelor din industria modei, şi asigură că grupul a cerut de „mai multe luni” companiei mamă L Brands schimbări imediate, dar compania „a refuzat să acţioneze”.

Concret, scrisoarea face trimitere la declaraţiile unei foste consiliere de relaţii publice, Casey Crowe Taylor, care a dezvăluit pentru New York Times că abuzul era „acceptat ca firesc” şi că orice persoană care încearcă să facă ceva în acest sens era „nu doar ignorată”, ci inclusiv „pedepsită”.

De asemenea, se arată că atunci când The Model Alliance s-a întâlnit în septembrie cu Tammy Roberts Myersreunit, responsabila cu comunicarea a L Brands, „s-a dat clar de înţeles că Victoria's Secret nu ia în serios plângeri de acest tip”.

În reportajul realizat de Times se arată că directorul de marketing al L Brands, Ed Razek, unul dintre principalii responsabili ai defilărilor de la sfârşit de an ale Victoria's Secret, a promovat „o cultură misogină, de intimidare şi de hărţuire” înainte de a părăsi postul în august 2019.

Potrivit ziarului, Razek, în vârstă de 71 de ani, obişnuia să urmărească modelele în timp ce defilau în lenjerie intimă, avansa de multe ori insinuări sexuale şi i-a spus chiar top-modelului Bella Hadid că are „sâni perfecţi”.

Ed Razek a respins aceste acuzaţii într-un email trimis ziarului New York Times, considerându-le „false, interpretate răuvoitor şi scoase din context”.

La rândul său, L Brands a răspuns într-un comunicat trimis Model Alliance că împărtăşeşte obiectivul „de a asigura bunăstarea modelelor”, amintind că a introdus noi măsuri la şedinţele foto din mai 2019.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

O braziliancă, primul manechin transgen care se alătură brandului Victoria's Secret
Victoria's Secret va închide 53 de magazine. De ce are brandul probleme
Adriana Lima se retrage de la Victoria's Secret. Fotomodelul, cu lacrimi în ochi pe podium
VIDEO PROTVPLUS.RO