Afectați de pandemie, artiștii români au creat piese noi. Le vom auzi în 2021 la marile festivaluri

Smiley

Pandemia a afectat grav industria de evenimente, precum și cea muzicală, dar a adus și multă creativitate și inovație.

,,Va fi bine, va fi bine,
Să nu uitați să-mi spuneți
Dacă vă-ntâlniți cu mine!
Va fi bine, va fi bine,
De mâine schimbăm lumea,
Dar de azi încep cu mine!”

…aceste versuri au răsunat, în starea de urgență, pe buzele a milioane de români, care erau blocați în case, departe de cei dragi, măcinați de prea multe întrebări și prea puține răspunsuri, stări și experiențe noi.
 

În carantină, izolat între aceiași pereți, Smiley s-a refugiat în propria creativitate, unde zace mult optimism și voie bună. Artistul a compus un cântec energic, cu care a răspândit încredere și speranță, într-o perioadă în care, mai mult ca oricând, era nevoie de asta. Pe YouTube, melodia ,,Va fi bine” a atins rapid 2,7 milioane de vizualizări, iar succesul a continuat și la radiouri și posturile TV de muzică.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Smiley a arătat mereu că se bucură de lucrurile simple și are o energie bună, indiferent de zile sau vremuri. Chiar și când a plouat în timp ce cânta pe mainstage la UNTOLD, artistul nu și-a pierdut entuziasmul. Ba chiar a făcut un video special în care să arate cât de bine s-a simțit să cânte cu 15.000 de fani, în ploaie, pe Cluj Arena.

Până acum, în acest an, Smiley a lansat patru piese: ,,Cine-i salvează pe eroi” cu Cabron, ,,Va fi bine”, ,,Sâmbătă seara” cu Adda, și ,,Ne vedem noi” cu Delia – o colaborare mult așteptată de fani, care în doar patru săptămâni de la lansare a strâns 5,2 milioane de vizualizări pe YouTube.

Smiley nu este singurul artist român care a avut inspirație în pandemie. Vama, Inna, Delia, Irina Rimeș, Grasu XXL sau The Motans, artiști pe care i-ai văzut la UNTOLD și Neversea, au lansat piese noi în acest an.

Cântăreața apreciată de milioane de fani din toată lumea, Inna a lansat hit-ul ,,Not my baby” pe 1 mai, în show-ul OVERNIGHT, o producție unică realizată de UNTOLD și PRO TV.

 

Tot în acest an, Inna a mai scos două piese – ,,Read my lips” și ,,VKTM”, ambele de mare succes. La cel mai mare party de acasă, OVERNIGHT, a mixat și Manuel Riva, DJ-ul român prezent pe mainstage la UNTOLD. În septembrie, acesta a scos o nouă producție – Confusion, featuring Florena.

Grasu XXL a făcut, la rândul, lui, un adevărat live show, la OVERNIGHT, la fel cum a făcut în ultimii ani la UNTOLD, pe scena Alchemy.

În acest an, rapperul a acompaniat-o pe Feli în cântecul ,,Banii n-aduc fericirea”, lansat în iunie. În patru luni, melodia a depășit 11 milioane de vizualizări pe YouTube.

Irina Rimes, artista cu care DJ-ul și producătorul elvețian din trupa Kadebostany a anunțat, în 2019, la conferința de presă de la Neversea că i-ar plăcea să colaboreze, chiar a ajuns să cânte cu el. Dorința s-a îndeplinit și în acest an, Irina și Kadebostany au lansat piesa ,,Letters from her”.
 

Un alt DJ și producător, prezent și la UNTOLD și la Neversea, a avut o nouă colaborare cu Irina Rimes. Turcul Mahmut Orhan a adus ritmurile sale deep-house, iar Irina Rimes vocea, în compilația ,,Nu vreau”. În această toamnă, cântăreața a scos un nou cântec, de data aceasta cu Cris Cab, intitulat ,,Your love”.

Sensibilii The Motans, care au încântat publicul la scena Forest de la UNTOLD sau pe Mainstage la Neversea, au produs patru cântece în acest an: ,,Ani lumină”, ,,Cel din oglindă”, ,, Astrologic vorbind” și ,,Insula”, featuring Emma.

Pe 23 aprilie, în plină stare de urgență, Tudor Chirilă a sensibilizat lumea cu cântecul ,,E și treaba mea”, în care vorbește despre relațiile interumane și face apel la empatie. Trei luni mai târziu, când eram în stare de alertă, iar o parte din populație nu respecta recomandările autorităților și măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, Tudor Chirilă s-a revoltat artistic și trupa Vama a compus cu Omu Gnom o melodie intitulată chiar ,,Pandemie”. Pe ritmuri hard rock și rap, mesajul piesei este o critică la adresa societății și a comportamentului oamenilor, care nu cred în existența noului coronavirus și refuză să poarte mască.

Pandemia a lovit din plin industriile de evenimente și de muzică, ambele fiind printre cele mai afectate din lume. Cu toate acestea, artiștii și organizatorii au dat dovadă de multă creativitate, inovație, flexibilitate și capacitate de adaptare și au reușit să surprindă lumea cu idei și proiecte noi. Acest an a fost o provocare pentru fiecare dintre noi, iar anul viitor vom cânta și ne vom distra împreună, la UNTOLD și Neversea, cu toate aceste melodii noi lansate în acest an.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Taylor Swift a lansat un nou album, „The Tortured Poets Department
Taylor Swift a lansat un nou album, „The Tortured Poets Department", care ar face trimitere la un fost iubit

Noua regină a muzicii pop, cântăreaţa americană Taylor Swift, a lansat vineri un nou album, cel de-al 11-lea material discografic al fostei artiste country care a devenit un megastar şi care a spulberat record după record în ultimii ani, informează AFP.

Nicole Kidman va fi recompensată de American Film Institute cu un premiu pentru întreaga carieră. FOTO
Nicole Kidman va fi recompensată de American Film Institute cu un premiu pentru întreaga carieră. FOTO

Vedete de la Hollywood printre care Meryl Streep, Morgan Freeman, Naomi Watts şi Reese Witherspoon o vor celebra pe Nicole Kidman cu prilejul decernării Life Achievement Award.

O fană al lui Harry Styles a fost condamnată la închisoare, după ce i-a trimis 8.000 de felicitări în mai puțin de o lună
O fană al lui Harry Styles a fost condamnată la închisoare, după ce i-a trimis 8.000 de felicitări în mai puțin de o lună

Myra Carvalho, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnată la 14 săptămâni de închisoare și a primit un ordin de restricție de 10 ani, pentru că l-a hărțuit pe Harry Styles.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.