Mos Craciun vine anul acesta cu jucarii colorate si pline de creativitate, care nu vor solicita prea mult nici portofelele parintilor. Cel putin in Marea Britanie, unde vanzatorii cam stiu deja care sunt jucariile care vor avea cel mai mare succes.

In top vor fi, se pare, jucarii mai vechi carora li s-a dat o fata moderna. Nu lipsesc insa nici unele cu aspect futurist, care pun la treaba tehnologia moderna.

In Marea Britanie e deja obisnuinta ca, in apropierea fiecarui Craciun, asociatia producatorilor sa intocmeasca topul celor mai populare 12 jucarii. Anul acesta, juriul a avut de unde alege. De la jucarii sofisticate, fabricate cu tehnologie ultimul racnet, pana la cele traditionale.

Poate si pentru ca e criza, parintii cauta jucarii care sa nu se demodeze prea repede.

Preturile jucariilor de top tin cont de temerile economice ale parintilor: cea mai scumpa de pe lista costa aproximativ 84 de dolari, mai putin ca in anii trecuti. Iar pentru cea mai ieftina, clientii vor scoate din buzunare cam 17 dolari.

Si in Statele Unite a inceput competitia de sezon pentru inimile copiilor si banii parintilor. In Carolina de Nord s-a deschis o expozitie de case din turta dulce. Adevarate opere de arta, acestea nu vor fi scoase la vanzare inainte de a fi notate de un juriu.