Monologul excepțional al lui Bobiță din episodul special Las Fierbinți de Crăciun

×
Codul embed a fost copiat

Luni seară, locuitorii din Las Fierbinți s-au pregătit pentru sărbătorile de iarnă, într-un episod special al acestui serial, difuzat la PRO TV.

 

Dalida s-a apucat de frământat cozonaci împreună cu prietena ei, Aspirina, în timp ce - la cârciuma lui Bobiță - Giani și Brânzoi au dezbătut un subiect arzător: pesta porcină le-a furat plăcerea de a auzi guițatul porcilor în perioada Crăciunului.

Bobiță a simțit oportunitatea unei noi afaceri și le-a vândut carne de oaie fierbințenilor, pretinzând că e de porc - asta pentru că pesta porcină i-a lăsat fără bucate de sărbători.

Și cum minciuna lui a fost repede descoperită, sătenii au făcut o adevărată revoluție.

Citește și
Stela Popescu - Las Fierbinti
Ce spune Stela Popescu despre monologul din Las Fierbinti care a devenit viral pe internet. "Fara citit suntem saraci"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Acesta a fost momentul în care Bobiță a ținut un discurs excepțional în fața localnicilor, pe care i-a mustrat, pentru că, pentru ei - așa cum se întâmplă de multe ori și în realitate - Crăciunul înseamnă ”doar o ceafă de porc” la grătar.

Monologul lui Bobiță în episodul difuzat la Pro TV în ajunul Crăciunului, după ce localnicii s-au revoltat că au primit carne de oaie, în loc de porc:

”Ce v-am stricat eu, mă? V-am stricat Crăciunul? Păi nu era Crăciunul stricat dinainte? Am venit eu, bă, şi v-am lăsat fără cârnaţi şi fără caltaboş, mă? Am venit eu la careva dintre voi astă-vară să vă iau porcul din coteţe, mă?

Am stricat?! Eu am vrut să repar, bă! Ați dat cu rușine, să-mi fie rușine. Care a zis, mă, să-mi fie ruşine? Tu ai zis, mă, Rață? De ce să-mi fie ruşine, mă? Să-mi fie ruşine că ce? Că am vrut să vă pun pe masa de Crăciun o bucată de carne? D-aia să-mi fie mie ruşine?

Păi voi nu vă gândiţi, mă, că sunt unii care nici fasole n-au să pună pe masa de Crăciun, mă, şi nu mai zic nimic. Eu că am vrut să vă pun o bucată de carne, aţi strâmbat din nas, bă, vă pute!

Vă pute că e oaie, că nu e porc, aia vă interesează pe voi, nu că am vrut să vă fac un bine de Crăciun. Și matale, ai zis că m-ai colindat şi când m-ai colindat, ce-ai zis pe gura aia? Ai fost atent să vezi ce zice colindul ăla, mă? Ce zice colindul ăla, că e bine cine l-a scris! Că zice aşa: că boierii a plecat la vânătoare să vâneze căprioare, da’ n-a vânat căprioare, a vânat un iepuraş, bă, şi nu s-a supărat nimeni. Nu s-a supărat nimeni!

Că aşa e în viaţă, mă! Câteodată ai mai mult, câteodată ai mai puţin, da’ aia e, tre’ să fii fericit tot timpul, că e Crăciunul. Aia e important, bă! Că ăia, boieri fiind, ce-a făcut? A mâncat fiecare din iepuraşul ăla, cât a prins acolo, o bucăţică. Şi nu s-a supărat, bă, niciunul.

V-aţi supărat voi, mă, boierii nu s-au supărat, v-aţi supărat voi, că voi sunteți mai sus decât boierii. Am vrut să vă ajut, să vă pun ceva în faţă, să nu staţi de Crăciun cu strachina goală pe masă, în faţa copiilor și la familie acolo. Asta am vrut să fac. Aţi sărit repede să daţi cu pietre. Că să-mi fie mie ruşine. De ce să-mi fie mie ruşine, mă?

Eu am? Ăla are? Tu ai? N-are, mă, nimeni, că aşa a fost şi n-avem! Şi-acum ce să fac? Nu mai e Crăciun că n-am eu porc? Uite, mă, că nu vreau! Vreau să fie Crăciun, mă, şi fără porc! Că pentru mine asta e important: să fie Crăciun.

Ce e, mă, Crăciunul pentru voi? O ceafă de porc? Decât asta a mai rămas?

Bă, Crăciunul e Crăciun, mă! De Crăciun stai la masă cu o lumânare aprinsă, acolo, cu ăi dragi pe lângă tine, cu copiii fericiţi că e Crăciunul, cu mă-ta, cu tac-tu, cu ăi bătrâni, cu toţii. Aia e, bă, Crăciunul, să te gândeşti că eşti sănătos şi că te-a ţinut Dumnezeu sănătos şi la anu’ să fii la fel de Crăciun, tot sănătos.

Aia e important, bă, să te gândeşti cu bine, despre bine, şi la unul şi la alălalt”.

Episodul special de Crăciun din Las Fierbinți poate fi urmărit INTEGRAL, gratuit, pe www.protvplus.ro. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Peste 8.000.000 de oameni au ascultat poezia
Peste 8.000.000 de oameni au ascultat poezia "Romanie, tara mea", scrisa de "Celentano". Reactia actorului Adrian Vancica

 Surpriza uriasa de 1 decembrie. "Romanie, tara mea" poezia scrisa si recitata, de actorul Adrian Vancica, sau Celentano din ''Las Fierbinti'', a miscat milioane de romani.

Ce spune Stela Popescu despre monologul din Las Fierbinti care a devenit viral pe internet.
Ce spune Stela Popescu despre monologul din Las Fierbinti care a devenit viral pe internet. "Fara citit suntem saraci"

"Fara citit suntem saraci, iar invatamantul la sate ar trebui sa fie obiectivul zilelor noastre", spune actrita Stela Popescu.

Monolog Stela Popescu in Las Fierbinti, despre invatamantul romanesc.
Monolog Stela Popescu in Las Fierbinti, despre invatamantul romanesc. "Un copil se strica repede si se repara greu"

Indragita actrita Stela Popescu a prezentat o radiografie dura, dar cat se poate de reala, a sistemului educational din Romania, din perspectiva unei directoare de liceu, in cadrul serialului "Las Fierbinti".

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.