INTERVIU EXCLUSIV stirileprotv.ro cu Jesica, castigatoarea Masterchef. "Imi imaginam ca o sa ajung in finala"
A plecat sa caute o viata mai buna in Spania, insa dupa 8 ani isi traieste visul in Romania. Este vorba despre Jesica, asa cum au alintat-o spaniolii, castigatoarea premiului de 50.000 de euro de la MasterChef.
O cheama Mihaela Georgeta Zamfir, insa spaniolii din Sevilla, unde a trait timp de 8 ani, au alintat-o Jessica. Intoarsa in tara, mama unui baietel de 2 ani, s-a inscris la cursurile Facultatii de Litere, Sectia de Engleza-Franceza. In acelasi timp, tanara, care a spus ca nu a urmat niciun curs gastronomic, s-a inscris la MasterChef. Iar visul i s-a implinit: este castigatoarea de anul acesta a concursului culinar de la Pro TV.
Stirile Pro TV: Te-ai asteptat sa castigi MasterChef?
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Jesica: Hai sa nu mai fiu asa modesta si sa recunosc ca am vazut oameni mai slabi in jurul meu si imi imaginam ca o sa ajung in finala, nu atat de departe incat sa castig, insa mi-am dat tot interesul, iar asta s-a vazut.
Ce ai simtit cand ai aflat ca esti castigatoarea?
Pai am o vorba, ca si ingerii se bucura cu mine, mi s-au desprins talpile de pamant si pluteam, pur si simplu pluteam. Nu stiu cum sa zic, poata ma asteptam 50% ca o sa fiu si eu acolo, ca pot sa fiu si eu castigatoarea. Exact ca atunci cand nasti un copil: stii ca o sa nasti, stii ca o sa vina copilul ala, dar n-ai cum sa nu te bucuri. Sau ca si cu nunta: stii ca o sa faci nunta, stii ca o sa fii mireasa, dar nu ai cum sa nu te bucuri. A fost mirific, eram deja pe alta lume, pluteam.
Spuneai in secundele acelea ca in sfarsit o sa scapi de saracie. La ce te-ai referit?
Sincer nici nu-mi mai amintesc ce-am spus. Am avut perioade bune, perioade proaste si s-a intamplat ca perioada in care m-am inscris la MasterChef sa fie una dintr-alea proaste si cum eu sunt un om intreprinzator si imi plac afacerile, ma gandeam ca o sa am destui bani pe care sa-i investesc acolo unde vreau eu, sa fac ceva cu placere si, Doamne ajuta, sa iasa ceva de data asta.
Apropo de asta, ce o sa faci cu premiul de 50.000 de euro? Ce ti-ai propus?
In primul rand o sa-I investesc in mine, asta mi-am propus. Stiu ca sa fii MasterChef e o mare responsabilitate, am avut mult timp sa ma gandesc si sa vad ce se intampla in jurul meu si atunci mi-am propus asta: sa investesc in mine, sa fac cursuri, sa invat cat mai multe.
Vrei sa iti deschizi o afacere?
Cu siguranta, in curand o sa am si eu afacerea mea. E visul pe care il are orice concurent MasterChef, de ce sa nu il am si eu?
Ce afacere vrei sa-ti deschizi?
Sigur o sa-mi deschid un mic restaurant, cu specific mixt si care sa nu aiba preturi foarte mari, sa-si poata permita orice tanar care vrea sa iasa in oras si sa guste o mancare MasterChef. Asta e conceptia mea: sa fac ceva pe placul tuturor si sa fie accesibil.
Deci o sa fii si in bucatarie si patroana, sa inteleg?
Da, o sa fiu si in bucatarie si patroana. Sa vedem cum imi iese. Am mai cochetat cu asta.
Sunt lucruri pe care ai vrut sa i le cumperi copilului tau si nu ti-ai permis si cu ocazia asta o sa-ti implinesti si visul asta?
Da, am un copil, insa, sincera sa fiu, nu s-a intamplat. Pentru el am dat totul. Nu au fost lucruri pe care a trebuit sa i le tai, poate am taiat din necesitatile mele si lui i-am oferit totul. Copilul meu nu a simtit lipsa lucrurilor. Pentru el nu s-a pus problema asta niciodata si sper sa nu se puna niciodata.
Ce inseamna pentru tine faptul ca ai castigat Masterchef?
Ce inseamna pentru mine? Pur si simplu mi-a schimbat viata, m-a conturat, mi-a dat un sens al vietii. Stiu ce-am de facut, mi-am gasit vocatia, fac ceva cu pasiune si din care iese si ceva frumos. E exact ce mi-am dorit intotdeauna: sa fac ceva cu drag si sa fiu apreciata.
Competitia a fost pe masura. Ce crezi ca te-a facut pe tine sa castigi aceasta competitie?
In primul rand studiind si vazand competitii din alte tari si chiar si din a noastra am observant ca in bucatarie conteaza foarte mult atitudinea si disciplina. Eu cred ca asta am avut in plus fata de ei, plus experienta mea, faptul ca am fost plecata mult timp, am avut ocazia sa gust mancaruri si din alte bucatarii, stiam sa asociez gusturile, condimenetele. Acesta cred ca a fost atuul meu si cu siguranta disciplina. Am stiut cand sa tac, cand sa vorbesc, iar asta m-a ajutat.
Cum esti tu in bucatarie? Cum te simti tu acum cand gatesti?
Poate pare un sablon, dar eu sunt relaxata. E locul in care uit de tot, uit de probleme, mi se dezvolta partea asta creativa, nu obosesc, nu ma dor picioarele. Caut, caut, caut si trece timpul foarte usor pentru ca o fac cu placere.
Gatesti dupa retete consacrate sau improvizezi in bucatarie?
Plec la baza cu o reteta, dar in momentul in care am terminat e cu totul altceva. Sunt o artista si mi-e greu sa respect o reteta. Nu am ceva, inlocuiesc cu altceva si la un moment dat se schimba preparatul. Asta a fost si unul dintre atuuri, dar am si pierdut din aceasta cauza in concurs, pentru ca avand atatea ingrediente te pierdeai. Plecam cu o idee la baza si ajungeam sa termin cu totul altceva.
Care au fost cele mai dificile momente din competitie? Dar cele mai frumoase?
Cel mai dificil moment a fost cel in care mi-a venit familia, cand l-am vazut pe Sergiu. El plangea, era tarziu, ii era somn, voia sa stea cu mami, ca nu ne-am mai vazut de mult, eu voiam sa stau cu el. Am schimbat preparatele de multe ori, alergam in toate partile, voiam sa treaca proba mai repede, sa stau cu ei. Ala a fost cel mai dificil. Cel de la sorturi… Nu ma asteptam sa-l primesc, am fost in dubii, iar foarte tensionata am fost la proba in care a trebuit sa intram in casa, proba cu branza. Aveam asa in minte, nu am spus nimanui, ca daca intru in casa, eu castig. Asta am tinut-o pentru mine si am spus-o cand am terminat. De aceea imi propusesem cu tarie sa trec de proba cu branza, de cea decisiva si am trecut, chiar printre farfuriile laudate. Am facut niste rulouri de vanata cu trei mixuri de branza si o marmelada de rosii cu ghimbir, delicios, si mi-a aratat si farfuria bine. Am pus si niste migdale si am trecut si mi-am spus: 'Gata, e al meu, e al meu!'. Cea mai frumoasa a fost proba de la Iasi, unde am fost sefa de echipa, m-am organizat cum am vrut eu, cu ce echipa am vrut eu si nu am lasat pe nimeni sa dea gust mancarii. M-am implicat in toate cele trei preparate, retetele erau ale mele. Imi place sa combim. De exemplu acolo am citit pe un site spaniol, pe un site frantuzesc si in engleza si mi-au iesit niste lucruri frumoase.