Interviu cu Hugh Laurie, vedeta din "Dr. House", inainte de concertul din Romania: "Toata viata este in aceasta muzica"

Hugh Laurie

Actorul si cantaretul britanic Hugh Laurie, vedeta serialului de televiziune "Dr. House", va sustine un concert pe 12 iulie la Sala Palatului din Bucuresti.

Hugh Laurie a declarat pentru Mediafax, prin intermediul organizatorilor concertului de la Bucuresti, Phoenix Entertainment, ca pentru el muzica a fost cel mai bun prieten alaturi de care a putut sa-si petreaca timpul. "Un loc in care sa uiti de tine, sa te simti mangaiat, distrat, incantat, uimit", spune artistul, vorbind despre ce inseamna muzica in viata sa.

De asemenea, vedeta serialului de televiziune "Dr. House" spune ca i-a placut din copilarie sa cante la pian si sa incerce sa calce pe urmele artistilor sai preferati. In acest sens, Hugh Laurie spune ca a fost influentat de nume precum The Yardbirds, The Animals, The Rolling Stones si Led Zeppelin.

Totodata, actorul si cantaretul britanic vorbeste si despre pianul care apare pe coperta albumului sau, precizand ca acesta a fost primit in dar si a stat in locuinta sa mai multa vreme. "Am vrut ceva pe coperta care sa transmita importanta dragostei mele pentru muzica, dar care sa reflecteze, de asemenea, un fel de joaca", mai spune Hugh Laurie.

Jazz-ul poate avea diferite efecte asupra cantaretului, spune Hugh Laurie, dar si asupra tuturor celor care asculta acest gen de muzica. "Ma poate face sa rand, sa plang, sa dansez, sa-mi pierd respiratia, totul. Toata viata este in aceasta muzica", spune artistul. De asemenea, cantaretul mentioneaza ca nu ar putea face o lista cu melodiile sale preferate, intrucat acestea se schimba constant. "Ar fi ca si cum ai alege un galon favorit de apa din mare unde sa inoti".

Citește și
Tiberiu Soare
Orchestra Nationala Radio prezinta "Simfonia a VII-a in do major - Leningrad", simbol al rezistentei impotriva nazismului
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Intrebat care ar fi legendele blues si jazz alaturi de care i-ar face placere sa cante pe scena, Hugh Laurie spune ca nu ar vrea sa cante pe aceeasi scena cu artistii sai favoriti, ci prefera sa-i asculte cantand pe Ray Charles, Bessie Smith, Muddy Waters si Professor Longhair.

In ceea ce priveste concertul pe care il va sustine la Bucuresti, Hugh Laurie spera ca publicul sa fie la fel de entuziasmat precum este el. "De abia asteptam. Show-ul este ceva de care sunt foarte mandru. Sper ca putem face ca publicul sa fie la fel de fericit ca mine, atunci cand interpretez aceste cantece", a declarat artistul.

Carismaticul Hugh Laurie, cunoscut din serialul de televiziune "Dr. House", care s-a incheiat in 2012, dupa cel de-al optulea sezon, isi va fermeca fanii, la Sala Palatului, cu un show inedit, intim si calduros, din care nu va lipsi umorul ironic specific, cu care si-a obisnuit publicul. Actorul britanic a intrat in Cartea Recordurilor de doua ori, fiind declarat cel mai bine platit actor intr-un serial TV, dar si pentru serialul "Dr. House", cel mai de succes serial TV din toate timpurile.

Anul trecut, Hugh Laurie si-a lansat cel de-al doilea album muzical din cariera, "Didn't It Rain". Albumul, care include piese jazz si blues, urmeaza materialului discografic lansat de Hugh Laurie in 2011, o colectie de piese blues intitulata "Let Them Talk". Lansarea acestui prim album a fost urmata de un turneu de promovare, Hugh Laurie sustinand primul sau concert live din cariera in Germania, la Hamburg, in aprilie 2011.

"A fost una dintre cele mai teribile experiente din viata mea", a declarat, la momentul respectiv, pentru The Hollywood Reporter, Hugh Laurie despre acel prim concert. El a adaugat ca s-a gandit la modul serios sa apese alarma pentru incendii pe care o vazuse in holul clubului unde a sustinut concertul, pentru a-l anula in ultimul moment.

Ulterior, Hugh Laurie a sustinut alte peste 100 de concerte. Primul sau album s-a vandut in peste un milion de copii, iar vedeta, in varsta de 55 de ani, a sustinut concerte, alaturi de trupa sa, The Copper Bottom Band, in SUA, Europa, America de Sud si Rusia.

Noul album al lui Hugh Laurie, care canta la pian de la varsta de 6 ani, include piese datand din epoca pionierilor genurilor blues si jazz - W.C. Handy ("St Louis Blues") si Jelly Roll Morton ("I Hate A Man Like You") -, dar si cantece mai noi, precum cele ale Dr. John ("Wild Honey") si Alan Price, membru al formatiei The Animals ("Changes").

Dupa lansarea triumfatoare a celui de-al doilea album, "Didn't it rain", si un turneu sold-out in America de Sud, Australia si Noua Zeelanda, Hugh Laurie isi extinde turneul mondial si in Europa, in aceasta vara. Astfel, Hugh Laurie va sustine un concert live, in premiera in Romania, impreuna cu The Copper Bottom Band.

Biletele se gasesc in reteaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, dar si online, pe www.eventim.ro. in functie de categorie, pretul unui bilet este de 310 lei (categoria VIP), 260 de lei (categoria I), 200 de lei (categoria a II-a), 170 de lei (categoria a III-a) si 125 de lei (categoria a IV-a).

Hugh Laurie s-a nascut in Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959. A studiat la Oxford si Eton. A jucat in filme de lungmetraj precum "Ratiune si simtire" (1995), seria "Stuart Little", "Maybe Baby" (2000), "Street Kings" (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorita rolului sau din serialul TV "Dr. House", pentru care a trebuit sa renunte la accentul britanic. Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu doua premii Globul de Aur si alte trei nominalizari la prestigioasele trofee, doua premii ale Sindicatului actorilor americani, doua premii ale Asociatiei criticilor de televiziune si a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Concert
Concert "Jethro Tull's IAN ANDERSON plays the best of JETHRO TULL” in Bucuresti, pe 20 iunie

Au mai ramas cateva zile pana la concertul legendarului Ian Anderson (Jethro Tull). Pe 20 iunie 2014, de la ora 20.00, fanii se vor bucura de cele mai mari hituri Jethro Tull, cantate de cel mai cunoscut flautist din muzica rock!

Orchestra Nationala Radio prezinta
Orchestra Nationala Radio prezinta "Simfonia a VII-a in do major - Leningrad", simbol al rezistentei impotriva nazismului

Orchestra Nationala Radio, sub conducerea lui Tiberiu Soare, va prezenta vineri, de la ora 19.00, la Sala Radio din Capitala, una dintre simfoniile care au nascut cele mai multe dezbateri ideologice - "Simfonia a VII-a in do major - Leningrad".

50 de ani de rock britanic. O lectie de istorie a muzicii si o expozitie FOTO impresionanta la Londra
50 de ani de rock britanic. O lectie de istorie a muzicii si o expozitie FOTO impresionanta la Londra

50 de ani de rock britanic – o lectie de istorie, o expozitie de fotografie care te lasa fara cuvinte, un “must” pentru orice fotograf de concerte.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.