FOTO Colier în formă de ștreang, prezentat Givenchy la Paris. Casa de modă a atras numeroase critici

Ultima actualizare: 05-10-2021 15:16
givenchy
Profimedia

Casa franceză de modă Givenchy este ţinta criticilor din cauza unui colier purtat de modelele sale la prezentarea din cadrul Săptămânii Modei de la Paris.

Trei modele au purtat versiuni aurii şi argintii ale unui accesoriu de forma unui ştreang la prezentarea de duminică a colecţiei primăvară-vară 2022.

Pe reţelele de socializare au apărut ulterior numeroase comentarii. „Ai fi crezut că industria a învăţat să nu pună ceva care seamănă cu ştreangul în jurul gâtului modelelor”, a fost scris pe contul de Instagram Diet Prada, făcându-se referire la controversa din urmă cu doi ani iscată de Burberry care, în final, a prezentat scuze pentru hanocarul care avea un laţ.
Acest colier Givenchy care tocmai a apărut pe podium se duce periculos de mult în aceeaşi zonă. Chiar te întrebi cum de nu a remarcat cineva, dar, din păcate, istoria se repetă”.
Activista şi artista Kim Saira a scris: „Cum a trecut asta de mai mulţi oameni înainte de show şi toată lumea a crezut că e OK? Şi de ce nu sunt surprinsă?”.

Colierul este parte din prima prezentare cu prezenţă fizică a lui Matthew Williams, noul director creativ al Givenchy.

El a explicat pentru Vogue că întreaga colecţie este complexă şi a fost creată cu artistul american Josh Smith, inspirată de picturile lui „Grim Reaper”.

Givenchy nu a comentat legat de controversa iscată de coliere.

Mai multe branduri au ajuns în ultimii ani în centrul atenţiei diverse concepte considerate de public şi unii specialişti ca fiind neinspirate: Gucci, Prada şi Dolce & Gabbana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO