Festivalul de Film de la Venetia nu are inca un favorit. Leul de Aur se va acorda pe 7 septembrie


Ultimul update: Vineri 06 Septembrie 2013 07:07
Data publicarii: Marti 03 Septembrie 2013 08:10
Categorie: Stiri Mondene
Terry Gilliam

Au mai ramas 4 zile pana cand vom afla cine pleaca de la Venetia cu ravnitul Leu de Aur.

Si, pana acum, niciun film nu s-a detasat drept favorit in cursa.
Luni seara, asteptata pelicula a lui Terry Gilliam, "The Zero Theorem", i-a cam dezamagit pe critici. Nici acestia, nici publicul n-au gustat universul supra-realist in care feliile de pizza canta inainte de a fi mancate si oamenii sunt urmariti pe strada de reclame.

Insotit de frumoasa Melanie Thierry, insarcinata cu al doilea sau copil, Terry Gilliam propune o aventura intr-un univers haotic, in care realitatea virtuala e omniprezenta.

Plasat intr-o Londra futurista, "The Zero Theorem" a fost turnat in Romania si spunea povestea unui matematician de geniu, extrem de retras, interpretat de Christoph Waltz. El incearca in zadar sa descopere sensul vietii, repetand obsesiv ca "totul e egal cu zero". Viata i se da peste cap cand in scena isi face aparitia o tanara fermecatoare.

Melanie Thierry, actrita: "Aceasta lume ma sperie putin si, in acelasi timp, am impresia ca aproape am ajuns deja in acel punct."

Efortul cinematografic al lui Gilliam a fost descris de critici drept "pretentios" si "lipsit de coerenta".

Tot la Venetia, o alta pelicula aflata in competitie - "Miss Violence", semnata de cineastul grec Alexandros Avranas - n-a reusit nici ea sa-i convinga pe critici.

Extrem de dur si violent, filmul spune povestea tragica a unei fete de 11 ani care si-a luat viata pentru ca n-a mai suportat abuzurile bunicului sau. Socant, dar lipsit de orice emotie, cum au declarat criticii, filmul are la baza un caz real, petrecut in Germania.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO