Eurovision 2015: Romania va intra in concurs in prima semifinala, pe pozitia a 15-a

24-03-2015 11:07


eurovision

Trupa Voltaj, reprezentanta Romaniei, va intra pe pozitia a 15-a in prima semifinala a Eurovision Song Contest, care va avea loc la Viena, pe 19 mai.

Producatorii concursului Eurovision 2015 au stabilit, luni, ordinea de intrare a pieselor in competitie. Astfel, in prima semifinala, care se va desfasura la Viena, pe 19 mai, vor intra, in ordine, Republica Moldova, Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, Romania si Georgia, potrivit Mediafax.

In cea de-a doua semifinala, care va avea loc in capitala Austriei, pe 21 mai, ordinea de intrare in concurs este urmatoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elvetia, Cipru, Slovenia si Polonia.

In cadrul celor doua semifinale vor putea vota tarile participante in seara respectiva, iar tarile finaliste dupa cum urmeaza: in prima semifinala - Spania, Austria (tara gazda), Franta, Australia (o tara nou intrata in concurs); in a doua semifinala: Germania, Italia, Marea Britanie, Australia.

Pe de alta parte, in cadrul intalnirii sefilor de delegatii s-a tras la sorti pozitia tarii gazda, Austria. Aceasta va ocupa locul al 14-lea in ordinea intrarii din finala din 23 mai.

Cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision se va desfasura la Viena, Austria. Eurovision Song Contest va fi organizat anul acesta in capitala Austriei, dupa ce travestitul Conchita Wurst a castigat editia din 2014 a concursului, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Trupa Voltaj va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2015, cu piesa "De la capat", castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision.

Pe de alta parte, Republica Moldova va fi reprezentata la editia din acest an a Eurovision de cantaretul ucrainean Eduard Romanyuta, care va interpreta melodia "I Want Your Love".

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.
Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

 

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO