DustBot, robotelul minune care va ajuta sa va debarasati de gunoi


Ultimul update: Duminica 25 Martie 2012 16:24
Data publicarii: Miercuri 27 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Mondene

Gunoierul traditional ar putea avea in curand ajutoare de nadejde, care nu obosesc niciodata. Sunt niste robotei care si-au facut debutul intr-un orasel din Toscana si marele lor avantaj este ca se pot strecura pe stradute inguste.

Au insa acelasi neajuns ca si gunoierii cu care ne-am obisnuit. Nu vor cu nici un pret sa ia, de exemplu, sacii cu moloz lasati la poarta dupa vreo reparatie prin casa.

Dustbot este creatia departamentului de robotica al Universitatii din Pisa. Va ajuta fara gres sa va debarasati de gunoi, dar nu in cantitati foarte mari.

Dispozitivul a fost conceput special pentru a fi prietenos nu doar cu mediul, ci si cu oamenii cu care interactioneaza. E silentios si functioneaza pe baza de baterie cu litium.

Tehnologia folosita pentru DustBot este una obisnuita: e vorba de internet, telefonie mobila si un sistem capabil de deplasare pe 2 ori 4 roti. Inedita este autonomia lui.

In momentul in care contactezi robotul, ti se cere sa te indentifici si sa spui ce fel de deseuri sunt cele de care vrei sa scapi.

Dustbot evita obstacolele din drum datorita unor informatii prealabile asupra traseului, iar senzorii il ajuta sa ocoleasca un obiect aparut pe neasteptate in calea lui.

Tags: inventii,

VIDEO PROTVPLUS.RO