Dupa 15 ani, Google recunoaste: motorul de cautare de imagini a fost creat datorita rochiei purtate de Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Rochia verde pe care cantareata Jennifer Lopez a purtat-o la gala de decernare a premiilor Grammy din anul 2000 a reprezentat elementul care i-a determinat pe directorii companiei Google sa lanseze motorul de cautare de imagini pe internet Google Images.

In urma cu 15 ani, spectaculoasa rochie verde, creata de Donatella Versace, pe care artista americana a purtat-o la acel eveniment, a facut senzatie pe covorul rosu si a fost intens comentata in presa internationala, informeaza dailymail.co.uk. Numeroasele mesaje publicate de internauti au atras atentia directorului Google, Eric Schmidt, care a dezvaluit ca acea creatie vestimentara a reprezentat sursa lui de inspiratie atunci cand a decis sa creeze un motor specializat in cautarea de imagini pe internet - Google Images.

"Atunci cand a fost lansat Google, oamenii erau uimiti de faptul ca puteau sa gaseasca aproape orice pe internet, scriind doar cateva cuvinte pe tastatura unui computer", a declarat Eric Schmidt pentru site-ul project-syndicate.com.

Cofondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, ca si alti inventatori de succes, au decis sa repete tiparul utilizat la dezvoltarea motorului Google. Ei au continuat cu un motor specializat in cautarea de imagini, deoarece oamenii doreau sa vada continuturi online diverse, nu doar sub forma de text.

Citește și
Jennifer Lopez
Jennifer Lopez a renuntat oficial la numele de familie al fostului sot. Care era numele vedetei in actele de identitate
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Prima sursa de inspiratie a aparut dupa gala Grammy Awards 2000, unde Jennifer Lopez a purtat o rochie verde care, ei bine, a atras atentia lumii intregi", a spus Eric Schmidt.

"In acea vreme, rochia ei a reprezentat cea mai populara cautare pe care o vazusem vreodata pe motorul Google. Insa nu aveam la dispozitie solutia pentru a oferi utilizatorilor exact ceea ce doreau ei sa vada: J. Lo purtand acea rochie. In acest fel s-a nascut Google Image Search", a adaugat el.

Inainte de Google Image Search, utilizatorii de internet puteau sa opereze doar cautari de text scris, iar cautarile lor erau afisate pe o pagina ce includea 10 rezultate sub forma unor link-uri albastre.

Internautii trebuiau sa deschida fiecare dintre acele link-uri pentru a vedea daca vreunul dintre ele contine fotografii cu Jennifer Lopez purtand acea rochie.

Atunci cand serviciul Google Images a fost lansat, in iulie 2001, motorul de cautare a oferit internautilor din lumea intreaga acces la peste 250 milioane de imagini. Dupa doar 10 ani, aceasta cifra a ajuns la peste 10 miliarde.

Rochia Versace purtata de Jennifer Lopez la acea gala reprezinta, totodata, unul dintre putinele articole vestimentare care au fost onorate cu propria pagina Wikipedia.

Dupa dezvaluirea facuta de Eric Schmidt, artista americana, in varsta de 45 de ani, a publicat pe reteaua de socializare Instagram o fotografie cu ea, pozand pe covorul rosu si purtand acea rochie Versace.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cum arata cu adevarat Jennifer Lopez, fara machiaj. Diferentele sunt dramatice
Cum arata cu adevarat Jennifer Lopez, fara machiaj. Diferentele sunt dramatice

Paparazzi din Statele Unite au surprins-o pe cantareata Jennifer Lopez, in varsta de 45 de ani, fara machiaj, desi aceasta nu a fost vazuta aproape niciodata lipsita de obisnuita ei "masca".

Jennifer Lopez a renuntat oficial la numele de familie al fostului sot. Care era numele vedetei in actele de identitate
Jennifer Lopez a renuntat oficial la numele de familie al fostului sot. Care era numele vedetei in actele de identitate

Cantareata Jennifer Lopez, care din 2004 - cand s-a casatorit cu Marc Anthony - era trecuta in documente cu numele de Jennifer Muniz, intrucat preluase numele de familie al fostului ei sot, a revenit oficial la numele care a consacrat-o.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.