Doua videoclipuri Andra si Vunk, interzise pe posturile TV

06-02-2014 16:49


andra

Videoclipurile "Va fi bine" (Andra) si "Asa, si!" (trupa Vunk) au fost interzise de la difuzarea pe posturile de televiziune printr-o decizie luata, joi, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, videoclipurile "Va fi bine" (Andra) si "Asa, si!" (trupa Vunk). Consiliul a primit mai multe sesizari potrivit carora cele doua videoclipuri contin plasare de produse fara a fi mentionat acest lucru. Potrivit sesizarilor, in videoclipul "Asa, si!" (trupa Vunk) se face reclama la Clinica Medlife, Mike's Pub, 55 Jaz Music, Heineken, iar in videoclipul "Va fi bine" (Andra) se face reclama la vopsea Garnier, cafea Jacobs, Free Way Cola.

Membrii CNA au constatat ca sesizarile sunt intemeiate si ca in aceste cazuri a fost incalcat articolul 31, aliniatul 4, litera c si alineatul 5 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Programele care contin plasare de produse trebuie sa indeplineasca cumulativ cel putin urmatoarele conditii: c) sa nu scoata in evidenta in mod exagerat produsele in cauza. (5) Programele in care sunt inserate plasari de produse trebuie sa cuprinda informatii clare privind existenta acestora, fiind identificate corespunzator atat la inceput, cat si la sfarsit, precum si la reluarea dupa o pauza publicitara, astfel incat sa se evite orice confuzie din partea telespectatorului".


Cele doua videoclipuri au fost difuzate la mai multe televiziuni muzicale, la unele dintre acestea produsele din respectivele clipuri fiind blurate.In ambele cazuri, CNA a decis sa aplice o decizie de intrare in legalitate, fapt care presupune ca cele doua videoclipuri nu mai pot fi difuzate pana nu vor fi modificate astfel incat sa respecte legislatia audiovizualului.

Decizia de intrare in legalitate a fost propusa de membrul CNA Cristina Trepcea, fiind adoptata cu zece voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) si unul "impotriva" (Christian Mititelu).

 

 

 

Sursa: Mediafax

Tags: andra, cna, vunk,

VIDEO PROTVPLUS.RO