Dia de Muertos, sarbatoarea cu origini mexicane, ajunge la Bucuresti: drum and bass, dubstep, grime

Dia de Muertos

Atelierul de Productie organizeaza una din cele mai mari petrecere din acest an: "Dia de Muertos", o sarbatoare cu origini mexicane, care se celebreaza , cum altfel, prin muzica si culoare.

"Dia de Muertos este un omagiu adus celor ce nu mai sunt printre noi. Vom decora atelierul cu flori si culori si vom pregati multe alte surprize." - spun organizatorii evenimentului.

Veniti imbracati cat mai colorat, desenati pe fata, cu sau fara masti, dar cu voie buna. E un prilej de sarbatoare. 

Dia de Muertos/1 noiembrie, ora 21/Intrare - 30 lei

Line-up: Benny Page (UK)/Kahn & Flowdan (UK)/LowFreq (RO)/Vali Umbra & Bean MC (RO)/Zo (CJ/RO)

Citește și
Regal Vienez
Regal Vienez la Bucuresti. Valsurile lui Strauss, pe 18 decembrie la Palatul National al Copiilor
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Event FB

Traditiile Dia de Muertos constau in construirea unor altare, decorarea lor cu dulciuri (sugar skulls), flori (in special galbenele), mancare si bautura din cele preferate de cei apropiati trecuti in nefiinta, pentru care se fac toate aceste pregatiri.

Dia de Muertos se sarbatoreste in noaptea de 1 spre 2 noiembrie, adica la la scurt timp dupa Halloween (31 octombrie, sarbatoare ce isi are originile in Festivalul Celtic Samhain si in Sarbatoarea All Saints’ Day), cele 2 sarbatori considerate a fi similare, chiar daca la prima vedere, Halloween si Dia de Muertos au putine lucruri in comun.

 

Benny Page (Marea Britanie)

Puternic inspirat de linii de bas ale muzicii dub, Ragga jungle si hip hop, productia Benny Page nu trece nevazuta/neauzita in cultura schimbatoare a muzicii bass.

In ultimii 10 ani, muzica sa a fost difuzata pe marile posturile de radio, precum BBC Radio 1, 1xtra, Choice FM si Rinse FM. Benny Page a jucat, de asemenea, un rol definitiv in modelarea miscarii muzicii drum and bass din Marea Britanie. Numele sau a devenit sinonim cu productia bine inchegata, cu piesele grele pentru ringul de dans si cu abilitatile de mixare.

Dupa aparitia furtunoasa pe scena cu imnul sau, din 2006, "Stingeti luminile", a continuat sa lanseze o multime de idei Ragga jungle, precum si numeroase productii bine primite in intregul spectru al muzicii dance.

A colaborat cu unii dintre cei mai interesanti producatori si vocalisti din industrie.

Flowdan (Marea Britanie)

Unul dintre membrii fondatori ai grupului de succes Roll Deep, succesul tot mai mare al lui Flowdan vine sub forme multiple de la Dubstep la Carnival-esque bounce to out and out Bass Music.

Talentele sale, cultivate, in primul rand, in muzica jungle, s-au fixat ferm ferm in muzica grime si s-a bucurat de o serie de lansari de succes impreuna cu trupa sa, Roll Deep, in timp ce a performat, de asemenea, si cu alte piese ale unor producatori dubstep de renume.

Anul 2012 l-a gasit cantand cu Kaleidoscope Orchestra si difuzat pe SBTV, finalizand, totodata, mai multe piese din afara zonei sale de confort ca artist, aratand astfel ca Flowdan este o forta, ca nimic nu-l poate incetini. Anul 2013 a anuntat lansarea unui nou proiect muzical.

Flowdan este, de asemenea, disponibil pentru munca de studio. 

Kahn (Marea Britanie)

Vali Umbra & Bean MC (Romania)

Pe Vali Umbra si Bean (MC) ii stiti din trupa Subcarpati, trupa infiintata pe 1 decembrie 2010. Pe langa proiectul Subcarpati atat BeanMc cat si Vali Umbra si-au creat deja un nume pentru bucuria cu care canta pe orice beat, dezivoltura si naturaletea de pe scena, cat si pentru numeroasele ocazii cand au ramas dupa concerte alaturi de diversi Dji pentru a continua petrecerea.

Pe 1 noiembrie ii vom putea urmari pe amandoi pe ritmuri de grime si dubstep, alaturi de Low Freq. 

LowFreq (Romania)

Codin si-a inceput activitatea ca dj in renumitul club Web, scoala de muzica a majoritatii oamenilor de muzica de aceeasi generatie. Aici a invartit platanele seri la rand si a cunoscut oameni de bine din industria muzicala. La inceput, mixurile sale pendulau prin genuri muzicale precum trip hop, downtempo, hip hop si jungle.

In mod natural, cu trecerea timpului, dorinta de a crea propria muzica a inceput sa isi faca simtita prezenta. A descoerit prima data programul Reason in care a inceput sa creeze elemente proprii pentru trecerile dintre piese si FX-uri complementare pentru melodii ce urmau sa fie mixate. Urmatoarea perioada si-a petrecut-o explorind varietatea muzicala pe care crearea unei melodii ti-o poate oferi.

A inceput sa lucreze la studioul Urban Records unde a intalnit artisti precum Deceneu, Bean, Fane Buton (old school hip hop) si multi alti artisti. Dupa perioada Urban Records s-a axat foarte mult pe crearea de sound design lucrind pentru proiecte de film independent dar si comerciale.

In prezent, a demarat proiectul Low Freq ce exploreaza frecventele joase ale muzicii de la genuri muzicale precum dub, dubstep si grime. Tot sub numele de Low Freq, Codin activeaza si in proiectul Irie Warriors, alaturi de Dani si I-Sheba, si face parte din trupa Shadowbox. 

Zo (Romania)

Nascut in Hunedoara si stabilit in Cluj Napoca, dupa 3 ani de activitate de promoter, Zo si-a inceput activitatea de Dj. Mixeaza linii de bass din genuri precum dub, reggae si dubstep rezultatul fiind o bataie mult accelerata a inimii publicului.

Atelierul de Productie este un spatiu alternativ pentru idei si proiecte creative. Mix intre o galerie neconventionala si un spatiu pentru evenimente, Atelierul de Productie ocupa 2000 mp si poate gazdui oricand evenimente si proiecte culturale.

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
"Presa de Rock Bun". Petrecere-festival de 2 zile la Casa Presei: Alternosfera si Vita de Vie

In incinta Casei Presei Libere isi face loc rock-ul. “House of Parties” este un salon care promoveaza petrecerile de toate tipurile. Pentru prima data “House of Parties” se deschide pentru rock, cu o petrecere-festival de 2 zile: "Presa de Rock Bun".

Regal Vienez la Bucuresti. Valsurile lui Strauss, pe 18 decembrie la Palatul National al Copiilor
Regal Vienez la Bucuresti. Valsurile lui Strauss, pe 18 decembrie la Palatul National al Copiilor

Spectacolul REGAL VIENEZ va avea loc pe 18 decembrie 2013 pe scena Palatului National al Copiilor din Bucuresti.

Ozzy Osbourne si-a suparat fanii argentinieni, dupa ce a fluturat pe scena un steag brazilian
Ozzy Osbourne si-a suparat fanii argentinieni, dupa ce a fluturat pe scena un steag brazilian

Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath, a fost huiduit de fanii veniti la concertul pe care l-a sustinut in orasul argentinian La Plata, dupa ce a fluturat pe scena un steag al Braziliei, informeaza contactmusic.com.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.