Crezi ca vedetele arata in realitate ca si in pozele din reviste?

05-02-2009 00:00


Motiv de disputa in Occident, unde milioane de tinere tin diete drastice, dau sume importante pe cosmetice sau merg direct la plasticieni, in speranta ca vor arata la fel ca frumusetile din reviste.


Sunt un mit femeile perfecte, spun cei care contesta ajustarea fotografiilor printr-un program numit Photoshop. 

Cu alte cuvinte, daca v-ati pomeni fata-n fata cu artiste ca Beyonce si Kelly Clarkson, s-ar putea sa fiti un pic dezamagiti. 

Ten perfect, dantura stralucitoare si un corp fara cusur... Asa arata, pe scurt, imaginile perfectiunii, intruchipate de vedetele care ne zambesc de pe copertile revistelor de moda. 

Un studiu recent arata ca, in fiecare zi, femeile vad intre 400 si 600 de astfel de fotografii. Este firesc sa isi doreasca sa arate la fel. 

"Toate femeile din reviste arata asa, asa ar trebui sa arat si eu... Trebuie sa existe o modalitate", spun femeile de orice varsta. Exista o modalitate si se numeste Photoshop!

Dovada ca vedetele nu sunt nici pe departe perfectiunea intruchipata sta in imaginile de tip "inainte si dupa". Mariah Carey este, in realitate, o femeie mai plinuta. In cazul lui Beyonce, stomacul a fost aplatizat, picioarele, remodelate asa incat sa para mai slabe, pana si dimensiunile capului au fost ajustate. Cantareata Kelly Clarkson a fost "usurata" de 10 kilograme. 

O jurnalista a postului de televiziune CBS s-a hotarat sa incerce si ea experimentul si a ajuns la un specialist in "cosmetizarea" fotografiilor. Specialistul a corectat defectele. Ridurile, porii deschisi, dintii imperfecti, firele de par rebele, toate au disparut printr-o simpla atingere de mouse. Intreaga operatiune a durat sase ore si a costat cam 1.000 de dolari. 

In concluzie, nu va comparati cu vedetele din reviste, pentru ca, si pentru ele, standardele de frumusete sunt imposibil de atins.

Tags: vedete, frumusete,

VIDEO PROTVPLUS.RO