Chef FOA de la Masterchef este intr-o permanenta cautare. Ce loc a gasit in Bucuresti, in care te poti ospata ca la Istanbul

×
Codul embed a fost copiat

Carismatic si lipsit de orgolii, Chef FOA de la Masterchef este intr-o permanenta cautare. S-a scolit in amanunt, in strainatate, unde a invatat atat tehnici culinare, cat si secrete de preparare.

Iar acasa, in Romania, a transformat goana dupa gusturi noi intr-un mod de viata. Deseori, chef FOA ia Bucurestiul la pas. Vaneaza locuri in care se mananca foarte bine sau localuri cu specific inedit. Ne-a aratat unde se bea cea mai buna cafea din lume - spune el. Dar si unde te poti ospata ca la Istanbul.

Mai toti romanii isi incep ziua cu o cafea. Este cea mai consumata bautura, dupa apa, in tara noastra. Chef FOA crede ca prea putini o prepara corect si doar cativa o apreciaza la adevarata ei valoare. Ne-a dus intr-un loc ascuns, din centrul Capitalei sa isi sustina ideea. Prima senzatie: parca am fi aterizat intr-un laborator al unui savant jucaus, pasionat de cafea.

Chef FOA este in elementul lui printre oameni de la care simte ca poate invata. Chiar daca prezenta sa ii intimideaza pe unii.

Flat white este o bautura facuta din boabe de cafea proaspat prajite si macinate. O combinatie intre un espresso simplu sau dublu si ...crema de lapte. E la mare cautare in randul cunoscatorilor. La fel, cafeaua filtrata cu gheata, vreme de 10-12 ore.

Citește și
MasterChef
MasterChef revine la PROTV de luni. Cum a schimbat emisiunea mentalitatea oamenilor fata de meseria de bucatar
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Chef FOA: "Cafea infuzata la rece. E ca si cum as gati eu o pulpa de porc la cuptor vreo sase ore."

Sau cafeaua preparata cu sifonul de laborator. "As putea sa folosesc tehnicile astea de filtrare si in bucatarie. As putea sa fac o supa. Pot sa pun in loc de cafea tot felul de ierburi sau mirodenii proaspete si sa pun un beef stoc, o supa concentrata de vita."

Chiar daca locuiesc in zona parcului Herastrau, chef Foa si iubita lui, Ioana, vin pana in Pantelimon, intr-un restaurant modest, pentru cea mai buna mancare turceasca din capitala - spun ei: "Nu e un restaurant de fite unde primesti voila-uri in farfurie, aici totul e bazat pe gust"

Localul e cat se poate de autentic. De la muzica turceasca, pana la carnea pregatita halal, carbunii adusi din patria-mama sau limonada. Chef FOA se considera de-al casei: dupa ce a mancat prima oara, a cerut voie la bucatarie, sa "fure" din secrete. Atat de mult i-a placut traditionala frigaruie de Adana, incat a introdus-o in meniul restaurantelor pe care le coordoneaza.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Legendele toamnei de la ProTV. MasterChef si Vocea Romaniei incep luni si marti, iar
Legendele toamnei de la ProTV. MasterChef si Vocea Romaniei incep luni si marti, iar "Romanii au Talent" are 2 jurati noi

Mihaela Radulescu revine in televiziune la Pro TV! Prezentatoarea a acceptat provocarea de a face parte din noul juriu al emisiunii "Romanii au talent".

MasterChef revine la PROTV de luni. Cum a schimbat emisiunea mentalitatea oamenilor fata de meseria de bucatar
MasterChef revine la PROTV de luni. Cum a schimbat emisiunea mentalitatea oamenilor fata de meseria de bucatar

Ascutiti cutitele, lustruiti polonicele si incalziti cuptoarele. ''Masterchef'', emisiunea care a deschis apetitul romanilor pentru mancarea bine gatita, revine de luni la Pro TV.

Cat castiga un blogger culinar in Romania. Masterchef i-a incurajat pe romani sa prinda
Cat castiga un blogger culinar in Romania. Masterchef i-a incurajat pe romani sa prinda "gustul" retetelor si in online

In plina expansiune a retelelor sociale de tipul Facebook, blogurile culinare se numara inca printre cele mai accesate site-uri din Romania.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.