Celebrul creator de modă francez Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani

Ultima actualizare: 29-12-2020 14:55
Pierre Cardin
Getty

Creatorul de modă francez Pierre Cardin, un designer vizionar şi pionier al pręt-a-porter-ului, a murit marţi la vârsta de 98 de ani.

Pierre Cardin a decedat în cursul dimineţii de marţi la spitalul american din Neuilly, la vest de Paris, transmite BBC News.

Cunoscut pentru fascinaţia sa faţă de spaţiu şi viitor, puternic înrădăcinată în anii 1960 şi 1970, exprimată prin celebra rochie Cosmos sau prin salopetele sale raiate purtate sub fustele cu bretele, Cardin spunea în cartea "Pierre Cardin", scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse şi publicată în 2017: “Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine".

Alăturându-se în 1946 casei Christian Dior, el a contribuit la naşterea New Look care a revoluţionat moda de după război, relatează News.ro

Cardin şi-a creat propria casă de modă în 1950 şi şi-a făcut rapid un nume. Om de afaceri strălucit, el a creat un imperiu, pe care l-a extins apoi în numeroase ţări asiatice, în special China, bazându-se pe creaţiile sale, dar şi pe o serie impresionantă de produse sub licenţă.

Pierre Cardin a rămas activ şi a supervizat munca echipelor din casa de modă până recent.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO