Cele 5 melodii interpretate de Roxen care vor intra în Selecţia Eurovision 2020. VIDEO

Ultima actualizare: 21-02-2020 21:28
Roxen
Instagram

Televiziunea Română a lansat cele cinci melodii pe care Roxen le va cânta în Finala Naţională Eurovision 2020, transmite news.ro.

Acestea sunt: "Alcohol You", "Beautiful Disaster", "Cherry Red", "Colors" şi "Storm".

"Alcohol You" este o piesă cu o linie melodică hipnotizantă, acompaniată de un set de versuri pătrunzătoare, care te poartă într-o adevărată călătorie iniţiatică. 

"Beautiful Disaster" este scrisă şi produsă de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac şi Julie Frost - producători de talie internaţională, câştigători de premii Grammy şi Golden Globe, care au colaborat cu artişti precum Madonna, Ed Sheeran, David Guetta, Nicki Minaj, Wiz Khalifa, Black Eyed Peas, Pitbull, Avicii şi mulţi alţii.

Melodia "Colors" este scrisă şi produsă de Alexandru Cotoi, Breyan Isaac, Julie Frost.

"Cherry Red" este o piesă ritmată, cu influenţe latino. De producţie s-au ocupat Sebastian Barac şi Marcel Botezan, cunoscuţi sub numele de Marco & Seba, dar şi Costel Dominţeanu. Muzica a fost realizată de Sebastian Barac, Marcel Botezan, Costel Dominţeanu, alaturi de Theea Miculescu, care a compus şi textul.

Melodia "Storm". De linia melodică şi de producţia piesei s-a ocupat Viky Red, interpret, producător şi DJ.

 

Duminică, 1 martie, la Buzău, în cadrul Finalei Naţionale Eurovision 2020, publicul şi juriul vor alege melodia câştigătoare, care va reprezenta România în mai, la Rotterdam.

Juriul Naţional şi publicul, în proporţie egală de 50%, vor vota fiecare dintre momentele artistice propuse în vederea selectării celei mai bune reprezentări a României la Eurovision 2020. În caz de egalitate, publicul este cel care decide în final, potrivit TVR.

Când are loc Eurovision 2020

 

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de ţări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

Când evoluează România la Eurovision

 

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) şi Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

În finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra în concurs 26 de ţări: primele 10 ţări din fiecare semifinală şi cele şase calificate direct (Big Five plus ţara gazdă). Chiar dacă vor concura direct în finală, cele şase ţări vor putea vota, în semifinale, astfel: Germania, Italia, Regatul Ţărilor de Jos (Olanda) în prima semifinală, iar Franţa, Spania şi Marea Britanie în cea de-a doua semifinală.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2020 vor fi transmise live pe TVR.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO