Andreea Esca, interviu cu Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu: ”Chiar ne-a fost foarte, foarte dor de voi”

×
Codul embed a fost copiat

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au vorbit, într-un interviu exclusiv acordat Andreei Esca, despre întoarcerea ”acasă” la PRO TV, despre cum s-au cunoscut în urmă cu mai bine de 10 ani și .. ce o să vedem la toamnă la MasterChef.

“Bine ați revenit acasă!” le-a spus Andreea Esca celor trei chefi.

“Mulțumim! Chiar ne-a fost foarte, foarte dor de voi”, a fost răspunsul lor.

Andreea Esca: Ce v-a lipsit?

Sorin Bontea: ”Liniștea, cred. Pentru mine liniștea, da, sunt mai relaxat, mai liniștit. Eu cel puțin așa mă simt”.

Citește și
jurati masterchef
Reacțiile chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu după ce au revenit la PRO TV. „Ne-am întors acasă”
Cum ar putea China să cucerească Taiwanul fără să invadeze insula: „Beijingul are alte opțiuni”. Strategia lui Xi Jinping | ANALIZĂ

Scărlătescu: ”Ați fost ales! Zdrang, a căzut telefonul în apă”

Cei trei chefi au povestit lucruri neștiute până acum: cum au ajuns să fie selectați pentru formatul MasterChef, dar și despre prietenia care-i leagă dincolo de platourile de filmare.

Andreea Esca: Cum v-ați cunoscut voi? Adică, cum ați apărut în formula asta, că nu mai știu exact în ce an, și cum s-a întâmplat.... Și poate că mai sunt din ăștia ca mine...

Sorin Bontea: ”Eu am primit un telefon scurt, telefonul din restaurant, a venit managerul și a zis...

Andreea Esca: Te caută o doamnă...

Sorin Bontea:Da, de la Pro TV, nu știu ce emisiune MasterChef, nu auzisem în viața mea. Și i-am zis "pleacă mă de aici, nu ține vrăjeala, că faceți mână proastă". Și "nu, nu, vino, vino". A vorbit la telefon, am întrebat hotelul respectiv, a zis OK, da, pot să vină. Am dat un casting, am fost filmat cum - știu și acum - am făcut un foie-gras, ceva de genul ăsta."(...)

Andreea Esca: Și voi ați venit tot așa la casting? Ați aflat de undeva? Sau ...

Cătălin Scărlătescu: ”Nu. Eu lucram la un hotel în București, la momentul respectiv. Și la un moment, dat m-a sunat cineva. Aia a fost cea mai tare fază de pe planetă. "Dom'ne, să venim să te filmăm, să nu știu ce"... "Bună ziua, bună ziua", intră cei de la Pro TV, mă salută, se duce și-l ia la filmare pe șeful meu. Zic asta e, ce să fac? Au plecat, s-au urcat în lift și le-a sunat telefonul: "Pe cine ați filmat, mă? Pe ălalalt trebuia să-l filmați!" Și eu am fost filmat ultimul.”

Andreea Esca: Ok, și tu cum ai aflat?

Florin Dumitrescu: ”Eu am primit un mail de la Andreea Godeanu. Și când am văzut mailul, nu l-am luat în seamă. Am crezut că e spam. Și mi-a zis soția: "băi, tu știi cine e?" Și atunci mi-am dat seama că, da, am greșit un pic.”

Sorin Bontea: ”Nu știa nimeni de emisiunea asta, nu știam absolut nimic și niciodată prin cap nu mi-ar fi trecut mie, cel puțin că o să ajung vreodată la televizor! Nu, nu, nici pe departe.”

Cătălin Scărlătescu: ”Dar, după ce am fost filmat, n-am știut atunci  - a fost un casting - jucam table, eram în apă, la mare, și ne puseserăm noi niște lăzi, și stăteam în apă. Și a sunat telefonul și la un moment dat ... "Ați fost ales!" Zdrang, a căzut telefonul în apă. Zic, ia! Ce mă fac acum?”

Deși formează un trio de nedespărțit ce se completează armonios, cei trei chefi nu au fost așa de la început.

Florin Dumitrescu a recunoscut că nu s-au plăcut imediat când s-au întâlnit. “Ei doi se luptau pentru supremație”, a descris acesta dinamica inițială dintre colegii săi.

Andreea Esca: Ok, și când v-ați întâlnit care a fost... Adică - mă gândesc - ca să se formeze o gașcă, trebuie să existe o treabă, simți sau nu simți că ai ceva cu omul respectiv în comun. Nu?

Florin Dumitrescu: ”A durat mulți ani.”

Cătălin Scărlătescu: ”Mi-aduc aminte ca și acum. Eu m-am prezentat așa: "Salut, eu sunt cel mai bun bucătar român în viață". Și ăștia doi au râs.

Andreea Esca: Asta le-ai spus tu atunci?

Cătălin Scărlătescu: ”Da, da, da. De atunci le spun întruna”.

Însă, în timp, lucrurile s-au schimbat. Relația lor s-a sudat, iar astăzi au reușit să facă o țară întreagă să îi îndrăgească și să descopere, alături de ei, fascinanta artă culinară.

Întoarcerea la PRO TV: ”Toată lumea țopăie pe stradă de fericire”

Andreea Esca: Hai să ajungem un pic în zilele noastre și să-mi spuneți ce s-a întâmplat de când a apărut anunțul că vă întoarceți, și până în acest moment. Și încotro o luăm?

Cătălin Scărlătescu: ”Păi, o să încep eu. Toată lumea țopăie pe stradă de fericire. "Bine, mă!" Nu știu de ce, toată perioada asta, noi, pe stradă, suntem master-ii, care am rămas master-ii...”

Sorin Bontea: ”Cel puțin mie mi se întâmplă foarte des - și înainte la fel -, lumea nu striga "chef!".Zicea "uite-l pe ăla de la MasterChef". Sau "MasterChef!", striga după mine.

Andreea Esca: Deci nu vi se pare - ca să vorbesc așa, în termeni... să rămânem la bucătărie - nu vi se pare că e o ciorbă reîncălzită...

Florin Dumitrescu: ”Nu o consider deloc o ciorbă reîncălzită, dimpotrivă. Mi se pare că e o provocare mai mare astăzi decât a fost acum 12 ani. Pentru că provocarea de acum e un pic mai sensibilă, să zicem. Noi trebuie să-i găsim pe acei bucătari amatori, pasionați, care să ajungă să îndeplinească ce au îndeplinit cei din primul, din al doilea sezon - și anume să ajungă bucătari, să ajungă șefi de restaurant”.

Andreea Esca: Vă măgulește treaba asta? Când vin oamenii, când vă zic că vă iubesc, că abia vă așteaptă...

Florin Dumitrescu: ”Eu încă nu știu să reacționez”.

Sorin Bontea: ”Pe mine, da. Sincer vorbesc, pe mine, da. Mie mi se pare că, în momentul când cineva vrea să facă o poză cu tine, trebuie să lași orice, să faci poză cu omul respectiv. Mi se pare măgulitor, nu știu, mă face să mă simt bine.”

Cătălin Scărlătescu:Sunt foarte curioși. Când începeți? Când, când, când.”

Sorin Bontea: ”Nu cred că o să mai fim la fel de răi.”

Prin comentarii acide și farfurii aruncate, cei trei chefi s-au remarcat ca fiind extrem de exigenți, când vine vorba de preparatele de la MasterChef.

Totuși, Sorin Bontea îi liniștește pe viitorii concurenți.

Sorin Bontea: Nu cred că o să mai fim la fel de răi.

Andreea Esca: V-ați schimbat?

Sorin Bontea: Au trecut anii peste noi, acum sunt mai înțelept. Văd diferit, cumva, sunt mai indulgent.

Andreea Esca: Ești mai indulgent? Toți credeți că sunteți mai indulgenți, pentru că a trecut timpul?

Florin Dumitrescu: Acum, trebuie să recunosc, ne-am uitat la un moment din ăsta, în primul sezon, în care ne uitam și ne-am zis că eram ușor neprivibili, uneori ... Eram foarte duri, foarte răi... Era un context.”

Cum ar trebui să fie câștigătorul titlului MasterChef România

Andreea Esca: Ce fel de concurenți căutăm?

Florin Dumitrescu: Eu îl caut pe următorul d'Artagnan, pe următorul Mihai Toader ... Adică sunt oameni care au ieșit mișto după aceea, cu business-uri în domeniu (...), și acum îl conduc.

Sorin Bontea: Concurenții trebuie să fie talentați, pasionați, să aibă și ceva cunoștințe despre bucătărie. Trebuie să înțeleagă - ok, o să învețe multe lucruri și de la noi, dar trebuie să știe și ei câte ceva.”

Andreea Esca: Voi cum credeți că gătesc românii?

Florin Dumitrescu: Mai bine decât acum 12 ani.

Cătălin Scărlătescu: Eu vă spun o chestie. După 70.000 km făcuți de mine prin țară, ca să văd cum gătesc românii, mi-am dat seama că cea mai bună mâncare este încă acasă la români, nu în restaurant. Vă spun sincer treaba asta.

Mesajul celor trei MasterChefi pentru publicul PRO TV

Andreea Esca: Hai să încheiem așa, spunându-le oamenilor de ce trebuie să se uite la MasterChef, din toamnă, la Pro TV.

Cătălin Scărlătescu: ”Dragii mei, îmi doresc nespus de mult din tot sufletul să vă văd. Așa că haideți în platou, să văd eu ce sunteți în stare să gătiți. Pe toți vreau să vă văd, toată România vreau să gătească”.

Sorin Bontea: ”Dragii mei, vreau să știți, Românii au talent și în bucătărie!”.

Florin Dumitrescu: ”Dacă ești pasionat de gătit și vrei să îți schimbi viața, noi te ajutăm. Vino la MasterChef!”.

Articol recomandat de sport.ro
Remarca ungurilor după România - Belgia 0-2
Remarca ungurilor după România - Belgia 0-2
Citește și...
E oficial! Când începe MasterChef România. Avertismentul chefilor:
E oficial! Când începe MasterChef România. Avertismentul chefilor: "Venim acum cu forțe mamă, mamă..."

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, altfel spus cei mai iubiți chefi din România, revin în fața camerelor de luat vederi pentru MasterChef.

Reacțiile chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu după ce au revenit la PRO TV. „Ne-am întors acasă”
Reacțiile chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu după ce au revenit la PRO TV. „Ne-am întors acasă”

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, unde vor fi jurații sezonului 9 MasterChef România.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV! Cei trei sunt jurații sezonului 9 MasterChef România
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV! Cei trei sunt jurații sezonului 9 MasterChef România

Au inspirat milioane de români prin gastronomie, au dărâmat granițele bucătăriei de acasă și, cu pasiune, au transformat fiecare farfurie într-o adevărată operă de artă.

MasterChef România, un sezon mai așteptat ca niciodată! Au început înscrierile pentru cel mai iubit show de cooking
MasterChef România, un sezon mai așteptat ca niciodată! Au început înscrierile pentru cel mai iubit show de cooking

Vrei să fii următorul MasterChef România? Show-ul care a făcut din farfurie... plating, din pasionați... chefi și din șorț... cel mai râvnit trofeu, se întoarce!

Fosta câştigătoare a Masterchef 2013, Aida Parascan, implicată într-un accident, în Buzău. „Aș fi putut să-mi pierd viața”
Fosta câştigătoare a Masterchef 2013, Aida Parascan, implicată într-un accident, în Buzău. „Aș fi putut să-mi pierd viața”

Fosta câştigătoare a Masterchef 2013, Aida Parascan, a fost implicată, joi, într-un accident rutier la Buzău.

Recomandări
Belgia - România 2-0. Învinși de o forță a fotbalului, jucăm calificarea în optimile EURO 2024 în meciul cu Slovacia
Belgia - România 2-0. Învinși de o forță a fotbalului, jucăm calificarea în optimile EURO 2024 în meciul cu Slovacia

Belgia a învins România cu 2-0 la Koln, într-un meci din cadrul Grupei E de la EURO 2024. Partida a fost transmisă în direct de PRO TV și VOYO.

Cât cărbune mai produce România. Date oficiale de la INS
Cât cărbune mai produce România. Date oficiale de la INS

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele patru luni ale acestui an, 634.000 tone echivalent petrol, fiind cu 18,6% mai mică (minus 145.000 tep) faţă de cea din perioada similară din 2023, conform datelor INS.

Trei săptămâni de la tragedia din Natisone. Căutările pentru găsirea lui Cristian continuă doar cu unități canine
Trei săptămâni de la tragedia din Natisone. Căutările pentru găsirea lui Cristian continuă doar cu unități canine

Căutările pentru găsirea lui Cristian Molnar, în vârstă de 25, luat de apele râului Natisone la 31 mai, continuă, însă deocamdată doar cu unităţi canine pentru căutări.