Alexandru Andries: Am scos o noua editie a albumului "Interioare" pentru ca lumea crede ca e cel mai bun disc

08-05-2014 14:57


Alexandru Andries

Alexandru Andries a lansat varianta remasterizata a albumului "Interioare", aparut prima data in 1984, la casa de discuri Electrecord.

Artistul a declarat ca aceasta editie a fost realizata pentru ca multa lume considera ca "este unul dintre cele mai bune discuri" ale sale. La evenimentul de lansare a albumului au participat Alexandru Andries, Andi Enache, reprezentant al casei de discuri A&A Records, si Aurelian Mitran, managerul muzicianului.

"Am aflat cu surprindere de la bunii prieteni care-mi tin socotelile ca anul acesta se implinesc 30 de ani de cand a aparut primul meu disc. Sigur ca nici mie nu mi-a venit sa cred ca au trecut toti anii acestia, dar au trecut, in mod evident. Ne-am gandit sa facem o editie speciala, pentru ca, pe de-o parte, am constatat ca foarte multa lume considera ca asta e unul dintre cele mai bune discuri ale mele, daca nu cel mai bun, si exista oameni care spun ca n-ar mai trebui sa scot nimic, ca, daca am scos «Interioare», e destul. Evident ca fiind primul meu album am ganduri speciale legate de el. La vremea respectiva, cand am fost pus in situatia sa intru in studio sa trag un disc, nu stiam daca o sa mai apuc vreodata sa trag un disc. Erau si alte vremuri si oricum era destul de ciudat chiar si simplul fapt ca scot eu un disc", a declarat Alexandru Andries.

Potrivit cantaretului, discul a fost prelucrat "la un nivel tehnic exceptional" de Victor Panfilov.

"Surpriza acestei editii este un DVD (...) Sunt noua cantece din discul «Interioare», cu Sorin Romanescu la chitara, cu Maria Ioana Mantulescu la voce si cu Berti Barbera la percutie si muzicuta. Bineinteles ca altfel orchestrate si altfel facute decat cele de pe disc, filmate de o echipa de operatori de care s-a ocupat Andrei Baltaretu, montajul l-a asigurat Vlad Ioachimescu. (...) Si pentru a face acest disc, pentru ca am avut tot feluri de promisiuni, evident, de la tot felul de sponsori, dar, cand a venit momentul socotelii, momentul digital - cum spune domnul Mitran, pentru ca se leaga de cifre -, sponsorii au disparut ca prin minune, care incotro si atunci, ca de obicei, matusa (Victoria London, n.r.) a sarit in ajutor si, in afara de ce am reusit eu sa strang, a trimis matusa mea restul de bani si practic ea e cea care a produs materialul video", a declarat cantaretul, precizand ca a facut lansarea pe 7 mai pentru ca este aniversarea matusii sale.

De asemenea, Aurelian Mitran a mentionat ca va fi organizat un turneu de promovare a acestei variante remasterizate a albumului "Interioare".

"In aceasta toamna vom face un turneu de lansare a acestui album, care va fi - asa cum se cheama acum - turneu national de cinci zile. Vom atinge cateva orase, o sa avem si Bucurestiul. Asta se va intampla in a doua jumatate a lui septembrie si inceputul lui octombrie", a declarat Aurelian Mitran, mentionand ca Alexandru Andries n-a mai fost plecat intr-un turneu din 1994.

Casa de discuri A&A Records a produs albumul "Interioare" la ODS si il distribuie in reteaua librariilor Carturesti.

Nascut pe 13 octombrie 1954, Alexandru Andries are in spate o activitate bogata ca muzician de blues/ jazz/ folk, arhitect, scriitor, poet, traducator, pictor si grafician. Cu studii de arhitectura, domeniu in care si preda, si-a facut debutul solistic in 1974, la Club A, evoluand prima data pe scena, in 1979, la Festivalul de jazz & rock Brasov, cu trupa Basorelief.

Primul sau album, "Interioare", a fost lansat in 1984, urmandu-i alte 48 de materiale discografice.

A lansat volumele "Asteptand-o pe Maria" (1991), "(La multi ani Dylan)" (1991), "Singur acasa" (1992), "Petala" (2009) si "Desen si arhitectura" (2009), acestea doua din urma tot la Editura Vellant. Este membru al Uniunii Arhitectilor, al Uniunii Scriitorilor, al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor si al Asociatiei Ziaristilor din Romania.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO