Acuzatii dure la Eurovision. Mai multe tari sunt suspectate ca ar fi cumparat voturi


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 15:47
Categorie: Stiri Mondene
Emmelie De Forest - Danemarca, Eurovision 2013

Un oficial din delegatia unei tari a afirmat recent ca mai multe state au oferit mita in schimbul voturilor, la Eurovision.

Oficialul, care a dorit sa ramana anonim, a spus ca patru tari, printre care Azerbaijanul, au apelat la practici interzise pentru a-si asigura cat mai multe voturi, potrivit Daily Mail.

O investigatie a fost demarata in urma acestor acuzatii, pentru a se afla daca exista vreun sambure de adevar in spatele acestor dezvaluiri.

Acesta a spus ca, la editia din acest an, din Suedia, a fost abordat de reprezentantii Azerbaijanului, castigatoarea din 2011, pentru a obtine cat mai multe puncte din partea juriului, fiindu-i oferita in schimb o suma foarte mare de bani.

Potrivit spuselor sale, delegatia Azerbaijanului ar fi oferit telefoane gratuite si cartele SIM studentilor lituanieni si i-ar fi platit sa voteze in favoarea lor.

Acuzatii in acest sens au fost facute si de reprezentanta din acest an a Marii Britanii, Bonnie Tyler, care a spus ca i-a auzit pe rusi intrebandu-se de ce n-au primit voturile pentru care platisera anterior.

Concursul Eurovision 2013 a fost castigat de Danemarca, cu piesa "Only Teardrops".

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO