Actriţa italiană Asia Argento acuză un regizor american că a violat-o după ce i-a dat droguri

Ultima actualizare: 22-10-2017 19:33
Asia Argento
Getty

Actriţa italiană Asia Argento, care a început scandalul cu producătorul Harvey Weinstein mărturisind acest lucru public în The New Yorker, acuză acum un regizor hollywoodian că ar fi violat-o şi evocă şi o agresiune în Italia.

 

"Un mare regizor de la Hollywood cu complexul lui Napoleon mi-a dat GHB (supranumit drogul violului) şi m-a violat când eram inconştientă, la vârsta de 26 de ani", a scris actriţa pe contul de Twitter, fără a da un nume.

Într-un alt mesaj acuzator, fiica regizorului italian Dario Argento, care şi-a început cariera de foarte tânără, a scris: "un regizor/ actor italian şi-a scos penisul în faţa mea când aveam 16 ani, în cabina sa, în timp ce vorbeam despre un personaj".

Cu puţin timp înainte, ea a scris pe Twitter că doi regizori care au abuzat-o ar trebui "să se teamă acum".

Asia Argento, care este critică cu privire la atitudinea de tip "macho" care domneşte în ţara sa, relevă de altfel glumele sexuale făcute duminică de Silvio Berlusconi, în apalauzele partidului său, în timp ce lumea întreagă vorbeşte despre hărţuirea sexuală a femeilor.

Într-un interviu acordat duminică ziarului Stampa, actriţa a revenit la acuzaţiile care-l privesc pe magnatul de la Hollywood Harvey Weinstein, care ar fi constrâns-o în 1997, când avea 21 de ani, la o relaţie sexuală non-consimţită, într-o cameră de hotel de pe Coasta de Azur.

"Weinstein era un prădător în serie. El a făcut asta cu sute de femei. Dacă scandalul nu a ieşit la iveală mai devreme este din cauză că el acoperea tot. A plătit nu doar femei, dar şi jurnalişti şi jurnaliste", a subliniat ea.

În interviu, ea reproşează între altele unui vechi responsabil de la Miramax Italia că este indirect vinovat de violul ei pentru că a condus-o la întâlnirea cu Weinstein pe Coasta de Azur, fapt negat de cel din urmă.

Actriţa a reluat duminică seară hashtag-ul #balancetonporc, un apel prin care este denunţată hărţuirea sexuală şi care a fost lansat de o jurnalistă franceză, devenind viral pe Twitter în timpul weekend-ului în Franţa. Argento a lansat versiunea în engleză a hashtag-ului: #denounceallpigs.

Scandalul "Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Producătorul a fost concediat din The Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Ben.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo, între alţii, au condamnat comportamentul lui Weinstein faţă de femei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. Consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru ”actele sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) şi Metropolitan Police din Londra au anunţat că au început investigaţii privind acuzaţii de agresiune sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein.

Emmanuel Macron a anunţat că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO