Dolph Lundgren a anunţat că suferă de cancer: Apreciez viaţa mult mai mult. Lucruri mai puțin știute despre actorul din Rocky

Dolph Lundgren
Getty

Actorul Dolph Lundgren a dezvăluit într-un interviu că duce departe de atenţia mass-media o luptă împotriva cancerului, după ce medicii i-au descoperit o tumoare la unul dintre rinichi în 2015, informează joi CNN, conform Agerpres.

Apoi, starul suedez, în vârstă de 65 de ani, a crezut că suferea de reflux gastric în 2020, dar s-a dovedit că în organismul său apăruseră între timp alte tumori, care au fost extirpate pe cale chirurgicală.

"Lucram la un film pe care urma să îl regizez şi în care trebuia să joc rolul principal în acea toamnă. Doctorul mi-a telefonat când eram în Alabama, pregătit să filmez, şi mi-a spus că au găsit încă o tumoare la ficat. Atunci mi-am spus: 'OK, asta e'. Acela a fost punctul în care am început să cred că era vorba despre ceva grav", a dezvăluit actorul.

Acelaşi medic l-a informat ulterior că tumoarea era atât de mare, încât devenise inoperabilă.

Artistul a urmat din acest motiv un tratament diferit, despre care logodnica sa, Emma Krokdal, a dezvăluit că i-a cauzat efecte secundare îngrozitoare.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

"Gura lui s-a inflamat foarte mult. Mâinile îi erau umflate, picioarele la fel, nu putea să mănânce nimic cald, nimic rece şi nimic condimentat. Era o adevărată luptă să înghită mâncarea, aşa că a continuat să slăbească", a adăugat ea.

Dolph Lundgren, unul dintre starurile francizelor "Rocky" şi "The Expendables", a dezvăluit că un oncolog l-a anunţat că mai avea de trăit doar doi sau trei ani, deşi a simţit la un moment dat că medicul care i-a spus acel lucru nu credea cu adevărat că actorul urma să supravieţuiască atât de mult.

Fiica actorului, Ida Lundgren, în vârstă de 27 de ani, devine extrem de emoţionată când vorbeşte despre tatăl ei.

"Am avut o discuţie cu tatăl meu despre ceea ce se va întâmpla dacă el va muri şi despre lucruri de acest gen. A fost o conversaţie îngrozitoare", a declarat ea.

Din fericire, Dolph Lundgren a solicitat o a doua opinie de la medicul oncolog Alexandra Drakaki, care a efectuat o altă biopsie. Ea a descoperit o mutaţie care face acel tip de cancer să devină tratabil prin medicaţie, datorită căreia tumorile s-au micşorat cu 90%.

"Există anumite părţi din organismul său la care cancerul răspunde foarte bine din punct de vedere medical. Există anumite leziuni care nu mai pot fi văzute acum. Aşadar, rezultatul este peste aşteptări", a declarat Alexandra Drakaki.

"Acum apreciez viaţa mult mai mult. O apreciez în fiecare zi", a concluzionat starul suedez.

Lucruri mai puțin știute despre Dolph Lundgren, „Bestia blondă” de la Hollywood

Dolph Lundgren, numit și "Bestia Blondă de la Hollywood", este un nume cunoscut în industria cinematografică și un actor apreciat pentru prezența sa impunătoare și talentul său în filmele de acțiune. Cu o carieră care s-a bucurat de succes încă din anii '80, Lundgren a reușit să se impună ca unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de roluri negative din lumea filmului.

Deși s-a născut sub numele de Hans Lundgren, actorul și-a schimbat numele în Dolph în momentul lansării filmului Rocky în anul 1985. Această decizie a fost influențată de un nume al unui membru al familiei sale de pe linia mamei. Lundgren a crescut în apropiere de Stockholm și a avut o copilărie marcată de succesul școlar. Deși nu era foarte priceput la sport din cauza unor alergii, el a compensat acest aspect prin concentrarea pe studii.

Încă de la o vârstă fragedă, Lundgren visa să ajungă în Statele Unite, însă familia sa nu își permitea să-i ofere această oportunitate. Astfel, el și-a câștigat burse de studii în domeniul ingineriei chimice care l-au dus în diverse locuri din lume, printre care se numără Washington State University, Clemson University, Royal Institute of Technology din Suedia și University of Sydney din Australia.

În timp ce se afla în Australia, Lundgren, a obținut un loc de muncă ca bodyguard și din această poziție a cunoscut-o pe Grace Jones, celebra cântăreață și actriță din anii 80, cu care a început o relație. Ea l-a convins să accepte o bursă la MIT, în SUA, și astfel a însoțit-o în Statele Unite.

Tânărul suedez a intenționat să își continue studiile în inginerie chimică la celebra universitate din Cambridge, Massachusetts, dar după ce luase contact cu lumea entertainmentului prin intermediul iubitei sale, viața lui se schimbase complet.
După doar câteva săptămâni la MIT, Lundgren și-a reevaluat obiectivele academice și a decis să renunțe la programul de inginerie și să se întoarcă la New York pentru a studia actorie, scrie npr.org.

El este totuși unul dintre cei mai inteligenți actori de la Hollywood, cu un IQ de 160 și o serie de diplome universitare impresionante.

Cum a obținut rolul lui Drago din Rocky IV

Rolul care i-a schimbat viața lui Lundgren, cel al lui Ivan Drago din Rocky IV, a fost aproape de a-i scăpa printre degete.
Atunci când s-a prezentat la un casting pentru filmul Rocky IV, Lundgren a fost respins inițial de un agent de casting care l-a considerat "prea înalt". Cu toate acestea, datorită abilităților sale în arte marțiale și dragostei sale pentru seria de filme Rocky, el nu a putut rata oportunitatea de a juca în această franciză.

Astfel, Lundgren a realizat câteva fotografii în echipament de box și le-a trimis prin intermediul unor cunoștințe până la Sylvester Stallone. După mai multe conexiuni, în cele din urmă, Lundgren a primit un telefon în Suedia, invitându-l să se întâlnească cu Stallone în Los Angeles. După ce s-a întâlnit cu Stallone, a trecut prin luni de antrenament și teste de screentest, Lundgren a obținut rolul antagonic în Rocky IV, acela al boxeurului sovietic, Ivan Drago.

Dolph Lundgren

Premiera filmului în noiembrie 1985 a marcat un moment crucial în cariera lui Lundgren. Acesta a pășit pe covorul roșu alături de Grace Jones, încă iubita sa la acea vreme, și a fost surprins de schimbarea bruscă în atenția publicului. Înainte, era văzut ca un nimeni, dar după ce spectatorii au vizionat filmul, totul s-a schimbat.

"Îmi amintesc că ieșeam pe stradă și dintr-odată oamenii începeau să facă poze cu mine și nu cu Grace", mărturisește el. "S-a întâmplat în vreo 90 de minute. Am devenit Dolph Lundgren, star de film".

De atunci, Dolph Lundgren a avut o carieră prolifică în lumea filmului. A jucat într-o varietate de filme de acțiune, inclusiv în blockbuster-e precum The Expendables, Universal Soldier și Masters of the Universe. Interpretările sale puternice și prezența sa fizică au făcut din el unul dintre cei mai cunoscuți și recunoscuți actori de acțiune din industrie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Trocadero Blues Nights. Concert rock/funk/blues cu Watzzy & The Watzaky Doodle Pigeons în București
Trocadero Blues Nights. Concert rock/funk/blues cu Watzzy & The Watzaky Doodle Pigeons în București

Un concert susținut de formația Watzzy & The Watzaky Doodle Pigeons are loc joi, 25 aprilie, la The Pub în București.

 

SoundArt Festival are loc în 26 și 27 aprilie, București: DHG/Dødheimsgard, Hexvessel, The Thirteenth Sun, Doomsday Astronaut
SoundArt Festival are loc în 26 și 27 aprilie, București: DHG/Dødheimsgard, Hexvessel, The Thirteenth Sun, Doomsday Astronaut

SoundArt Festival revine în 2024 cu a 5-a ediție, dar și cea mai diversă de până acum, pe 26 și 27 aprilie în Quantic Club din București.

Comedia păzește România!
Brigada Nimic - un nou serial, din 20 mai, la PRO TV și pe VOYO
Comedia păzește România! Brigada Nimic - un nou serial, din 20 mai, la PRO TV și pe VOYO

Un nou serial începe luni, 20 mai, la PRO TV și pe VOYO. Brigada Nimic este o comedie savuroasă în care patru polițiști luptă împotriva lumii interlope din București.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.