(P) Spune “NU” improvizațiilor și montează-ti șemineul doar cu profesioniști

Dată publicare: 23-07-2020 14:42
Dată actualizare: 22-02-2021 11:07


PeFoc

Încă din cele mai vechi timpuri, vatra de foc reprezenta locul perfect pentru odihna și activitățile care uneau familia.

În jurul focului, copiii aveau posibilitatea să se joace la adăpostul căldurii inconfundabile, joaca și liniștea serii fiind întrerupte doar de sunetul lemnelor care trosneau când și când, sub dogoarea limbilor de foc. În tot acest timp, adulții aveau grijă să prepare și să parfumeze atmosfera cu cele mai gustoase mâncăruri, plăcinte calde, cozonaci aromați proaspăt scoși din cuptor sau alte răsfățuri care ni se înfățișau cu toate tainele lor, și care, reușesc să ne trezească astăzi, amintirile unei vieți trăite atunci - în armonia casei calde din casa dragă a bunicii.

În locul sobei vechi, PEFOC ne invită să retrăim momentele speciale cu ajutorul unor seminee lemne de calitate verificată, ce reușesc să conserve atmosfera idilică de atunci, cu avantajele tehnologiei de astăzi. Dar pentru a te putea bucura de șemineul tău la potențial maxim, montajul acestuia are nevoie de mâna experimentată a unui meșter devotat, la care anii de experiență și miile de proiecte livrate cu succes, devin garanția satisfacției tale și siguranței căminului tău.

Construirea șemineului necesită pregătire, specializare și experimentare, de preferință alături de un tehnician cu ani buni de practică în spate, pentru a se evita ca visul tău să se transforme într-un eșec costisitor. Și tocmai de aceea, în rândurile de mai jos, o să încercăm să vă explicăm pe scurt, trei lucruri esențiale, menite să țină în siguranță proiectul și sănătatea familiei tale:

1. Materialele folosite trebuie să fie de calitate iar prețul acestora nu trebuie să fie singurul argument la care să ne uităm. Plecând de la focar, care asigură puterea calorică și randamentul șemineului și până la plăcile izolatoare care mențin căldura în interiorul șemineului sau a sobei după caz, toate materialele trebuie să fie garantate că ne ajută să obținem eficiență, la cel mai bun raport calitate/preț.

2. Abordează o atitudine echilibrată și evită să investești mult într-un focar foarte scump dacă nu ai de gând să investești pe măsură și în restul materialelor necesare construirii șemineului tău. Există atâtea cazuri nefericite în care s-au investit sume de peste 1000 de euro într-un focar, în timp ce hota șemineului s-a construit din plăci ieftine din rigips, care nu rezistă la temperaturi mai mari de 70 de grade, având în vedere că temperatura din hota șemineului trece constant de pragul de 150 grade.

3. La fel de multă atenție trebuie să acordăm și coșului de fum. Un șemineu, cât o fi el de scump și performant, dacă nu va dispune și de un coș de fum profesional, corect dimensionat, va eșua în evacuarea eficientă a fumului la exterior, generând de la sine probleme grave de nefucționalitate la nivelul întregului ansamblu.

Așadar, dacă te-am convins cât de important este să apelezi la profesioniști autorizați care să te ajute în amenajarea locuinței tale cu șeminee clasice, seminee de terasa sau cu sobe premium, adaptate inovațiilor din universul soluțiilor alternative de încălzire, gama de produse și servicii oferite direct din stocul propriu sau al partenerilor Pefoc, răspândiți în întreaga țară, devine alegerea perfectă pentru tine, familia și căminul tău.

Sursa: Pro TV

Tags: seminee, pefoc,


VIDEO PROTVPLUS.RO