(P) O călătorie pentru sufletul tău

travel

Pelerinajul religios are semnificații multiple și profunde, însă principalul motiv pentru care oamenii merg în pelerinaj este apropierea de Dumnezeu.

Pelerinii fac acest lucru vizitând și venerând locuri sfinte precum mănăstirile, mormintele și moaștele sfinților, dar și icoanele făcătoare de minuni.

Prin rugăciune și atingerea locurilor sfinte, a moaștelor sau iconelor, pelerinii își intensifică credința și iubirea de Dumnezeu într-un mod foarte intens. Este, totodată un prilej de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru ceea ce au, de a se ruga pentru sănătate și pentru cei dragi, dar și de pocăință, pelerinajul fiind completat cu rugăciuni intense pentru iertarea păcatelor.

Pelerinajul înseamnă, cu alte cuvinte, și o căutare de sine, a sensului vieții și a menirii pe care oamenii o au pe acest Pământ. Prin pelerinaj oamenii se caută reciproc și se întâlnesc în mod spontan și misterios. Tocmai de aceea Avraam a devenit o icoană spirituală a pelerinajului și le recomandă creștinilor două pelerinaje pe care să nu le rateze în 2022.

1. Pelerinaj la părintele Argatu Ștefan

Biserica "Adormirii Maicii Domnului" este locul în care slujește părintele Argatu Ștefan. Biserica este în permanență plină de oameni care vin pentru ritualurile tămăduitoare efectuate de preoți. Acestea aduc sprența în sufletele bolnavilor și aparținătorilor acestora. Aici vin oameni din toate colțurile țării pentru a-I cere sprijinul părintelui Argatu.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

De asemenea, părintele Argatu Ștefan este conoscut pentru rugăciunile rostite pentru alungarea demonilor. Acestea sunt rostite numai în prezența celor care au postit pentru ca demonii să părăsească trupurile celor pe care au pus stăpânire.

Pelerinajul la Părintele Argatu Ștefan durează o zi și costă 100 de lei de persoană. Plecarea se face din București, de la baza Dealului Patriarhiei, pe traseul București-Urziceni-Buzău-Slobozia Ciorasti-Focșani și retur.

Între orele 9-11 pelerinii vor participa la Taina Sfântului Maslu săvârșită de către Părintele Ștefan Argatu, alături de alți preoti. Apoi, intre 11-14 se fac dezlegări: moliftele (Sf. Ioan Gură de Aur, Sf. Ciprian, Sf. Și Vasile cel Mare) precum și dezlegări pentru cele trebuincioase casei (sănătate, spor, liniște sufletească etc.).

Persoanele care vor sa participe la dezlegări trebuie să țină post negru (sau post strict, pentru cei cre nu pot ține post negru) și să poarte, obligatoriu, fuste și eșarfe pe cap.

2. Pelerinaj la Mănăstirea Frăsinei

Mănăstirea Frăsinei este o mănăstire din România situată în localitatea Muereasca, județul Vâlcea. În anul 2015 mănăstirea a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Vâlcea.

Mănăstirea Frăsinei este singura mănăstire ortodoxă în care nu au voie să intre persoanele de sex feminin. În perioada comunistă această interdicție a fost ridicată, însă preoții din zonă afirmă că nicio femeie care a intrat in mănăstire nu a scăpat nepedepsită. La ora actuală, mănăstirea Frăsinei este singura din România ale cărei tradiții sunt similare celor de la Muntele Athos, accesul fiind permis doar bărbaților.

Pelerinajul la mănăstirea Frăsinei costa 110 lei și durează o singură zi. Plecarea se face din Bucuresti pe traseul București-Pitești- Râmnicu Vâlcea – Călimanești – Căciulata și retur. Se va vizita schitul cel Nou al Mănăstirii Frăsinei, unde vor rămâne femeile pentru participarea la Sfânta Liturghie, Sfântul Maslu și apoi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare (dezlegări). Apoi, pelerinii vor porni spre mănăstirea Cozia este unde se vor opri pentru închinare. Pe traseul în drum spre casa se va face o oprire la Schitul Troianu, un ansamblu de monumente istorice.
În pret este inclus transportul cu autocarul și un ghid atestat. Nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice, mâncarea sau alte cheltuieli personale.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.