(P) Ghid complet de alegere și păstrare a cartofilor dulci pentru a te bucura de toate beneficiile lor

advert

Cartofii dulci sunt un adaos benefic în orice dietă, mulțumită valorii lor nutritive.

Totuși, pentru a te bucura de toate beneficiile lor, alegerea legumelor sănătoase și proaspete și păstrarea lor corespunzătoare până în momentul consumului sunt esențiale!

Cum să alegi cei mai buni cartofi dulci?

Alegerea celor mai buni cartofi dulci începe cu evaluarea aspectului lor exterior. Un cartof dulce de calitate trebuie să aibă o coajă netedă, fără pete sau semne de deteriorare. Orice tip de leziuni observate pot indica faptul că leguma este veche sau a fost stocată necorespunzător. Culoarea cojii poate varia de la roz la portocaliu intens sau brun, dar ar trebui să fie uniformă.

Un alt indicator important al calității este consistența cartofilor. Cartofii dulci buni sunt fermi la atingere, nu moi sau cu zone moi. Dacă un cartof este moale sau prea ușor pentru dimensiunea lui, este posibil să fie vechi sau să aibă un conținut mare de apă, ceea ce poate duce la o pierdere a gustului și a valorii nutriționale.

În ceea ce privește dimensiunea și forma, acestea nu afectează în mod direct beneficiile cartofilor dulci, dar pot afecta modul în care acesta se gătește. Cartofii dulci de dimensiuni medii sunt cei mai buni pentru gătit, deoarece se vor coace uniform. În privința formei, se recomandă alegerea cartofilor dulci uniformi, fără forme neregulate, pentru a fi mai ușor de curățat și preparat.

Citește și
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Evită cartofii dulci cu germeni sau mucegai! Acestea sunt semne de deteriorare și indică faptul că leguma nu este bună pentru consum. Cartofii cu un miros neplăcut sau care par a fi uzi trebuie, de asemenea, evitați.

Metode de păstrare a cartofilor dulci pentru a le conserva beneficiile

Cartofii dulci sunt o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți și pot aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, pentru a te bucura de toate aceste proprietăți nutritive, este esențial să știi cum să îi păstrezi corect.


Unul dintre cele mai importante aspecte în păstrarea cartofilor dulci este temperatura: 13-15 grade Celsius este considerat intervalul ideal. O temperatură prea scăzută poate să le afecteze gustul și textura, în timp ce o temperatură prea ridicată le poate reduce durata de viață.

Locul de depozitare joacă, de asemenea, un rol crucial în păstrarea calității cartofilor dulci. Aceștia ar trebui păstrați într-un loc întunecat, uscat și bine ventilat pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului și a altor boli. Evită păstrarea lor în frigider sau în alte locuri umede!

Este esențial să verifici în mod regulat starea cartofilor dulci. Orice semne stricăciune trebuie îndepărtate imediat, pentru a preveni răspândirea la întregul lot. Dacă observi pete sau mucegai pe suprafața cartofului, este indicat să îl arunci.

Cartofii dulci în dieta zilnică: cât, când și cum să îi consumi?

Cartofii dulci sunt o sursă de nutrienți esențiali și pot fi consumați zilnic datorită numărului mare de vitamine, minerale și fibre pe care le conțin. Cu toate acestea, este important să facă parte dintr-o dietă echilibrată, alături de alte fructe și legume. Asigură-te că aceștia nu reprezintă singura sursă de nutrienți din dietă, ci sunt doar o parte a unei alimentații variate și echilibrate, care include numeroase sortimente de fructe și legume!

Cartofii dulci pot fi consumați la orice masă a zilei, dar sunt deosebit de benefici dimineața, deoarece îți oferă energie pe tot parcursul zilei. Ei sunt o sursă bună de carbohidrați și pot fi consumați înainte de un antrenament pentru a oferi energie. Totuși, este recomandat să eviți consumul lor târziu seara, deoarece carbohidrații din cartofii dulci pot duce la creșterea în greutate.

Există numeroase moduri de a consuma cartofii dulci: copți, fierți, prăjiți sau la grătar. Pentru a te bucura de toate beneficiile lor, este recomandat să îi consumi cu coajă, deoarece aceasta conține o cantitate mare de fibre. Totuși, este important să te asiguri că îi speli bine înainte, pentru a îndepărta orice urme de pesticide sau alți contaminanți.

Deși cartofii dulci sunt foarte sănătoși, este important să ții cont de porțiile pe care le consumi. În general, o porție de cartofi dulci ar trebui să fie de aproximativ 100-200 de grame. Acest lucru este echivalent cu aproximativ o jumătate de cartof sau un cartof dulce de mărime medie. Consumul excesiv de cartofi dulci poate duce la creșterea în greutate, deoarece sunt bogați în carbohidrați.

Alegerea și păstrarea cartofilor dulci sunt importante, dacă vrei să te bucuri de legume de bună calitate și de toate beneficiile lor nutritive. Include cartoful dulce într-o dietă echilibrată și profită de conținutul lor de principii activi! 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz

Trecutul și viitorul automobilului s-au întâlnit joi la Țiriac Collection, unde a fost dezvăluit cel mai nou exemplar din colecția lui Ion Țiriac, Mercedes-AMG ONE.

(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?
(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?

Ești în căutarea unui service auto pentru Land Rover, pentru o revizie de rutină sau pentru reparația unei defecțiuni majore? Indiferent de situație, alegerea acestuia nu se face la întâmplare.

 

(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361

Când vine vorba de lucrări de atelier sau industriale, fiecare detaliu contează. Ai nevoie de unelte de încredere care să-ți sprijine proiectele și să te ajute să le duci la bun sfârșit cu eficiență și precizie.

Recomandări
Veste mare pentru Kiev. Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina
Veste mare pentru Kiev. Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un ajutor militar de 60,8 de miliarde de dolari pentru Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, marcând un progres semnificativ după luni de inactivitate pe Capitol Hill.  

Reacția Kremlinului după ce SUA au aprobat un nou ajutor militar pentru Ucraina. „Va omorî şi mai mulţi ucraineni
Reacția Kremlinului după ce SUA au aprobat un nou ajutor militar pentru Ucraina. „Va omorî şi mai mulţi ucraineni"

Ajutorul american de aproape 61 de miliarde de dolari aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor din SUA „va omorî şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev", a denunţat Kremlinul după vot, relatează AFP.

 

Reacția lui Ciolacu după explicațiile oferite de Cîrstoiu: „E incorect pentru un om de asemenea valoare
Reacția lui Ciolacu după explicațiile oferite de Cîrstoiu: „E incorect pentru un om de asemenea valoare"

Cel puțin până luni, medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul comun al PNL și PSD la Primăria Generală a Capitalei.