(P) Cum alegi cea mai bună husă pentru telefonul tău

Ultima actualizare: 22-02-2021 11:07
(P) Cum alegi cea mai bună husă pentru telefonul tău
StirilePROTV

Telefonul mobil este un dispozitiv esențial pentru activitatea noastră zilnică, dar este și foarte vulnerabil. Mai ales modelele scumpe, premium, care au carcasă din sticlă, se pot sparge sau zgâria destul de ușor.

 

Iar reparațiile necesare sau înlocuirea unui ecran spart costă foarte mult. De aceea, ca să nu fii nevoit să investești sute de euro în diferite componente stricate, ar fi bine să cumperi o husă de protecție pentru telefonul tău.

Pe piață vei găsi foarte multe modele de huse, la prețuri diferite și, evident, cu anumite caracteristici, avantaje și dezavantaje.

De cele mai multe ori, atunci când vrei să cumperi o husă, te gândești în special la culoare, când de fapt ar trebui să acorzi mai multă atenție altor aspecte.

De aceea, îți recomandăm să analizezi cu atenție noi modele de huse pentru telefoane și să alegi produsul potrivit în funcție de specificațiile acestuia. Iată care sunt criteriile de care să ții cont.

 

Protecția oferită

 

Acesta este cel mai important aspect, pentru că - exact! -vorbim despre o „husă de protecție”. Prin urmare, contează foarte mult materialul din care este fabricată, dar și forma ei.

Aceste elemente vor putea proteja eficient telefonul în cazul unei căzături sau lovituri. Astfel, trebuie să știi că husele subțiri și ușoare, din silicon, nu sunt foarte eficiente din acest punct de vedere.

Totuși, dacă ești de obicei atent cu telefonul tău și te interesează mai mult aspectul, husele din silicon sunt alegerea cea mai bună, pentru că arată foarte bine, sunt ergonomice, ușor de personalizat și accesibile.

În schimb, dacă vrei o husă care să-ți ofere cea mai bună protecție, atunci trebuie să alegi un model special, „rugged”.

Aceste huse costă de obicei mai mult, sunt grele și masive, de aceea îți va fi mai greu să ții telefonul în buzunar, spre exemplu.

Avantajul lor este însă evident: husele rugged protejează cu adevărat telefonul, fiind foarte rezistente, astfel încât chiar dacă îl scapi pe gresie sau pe asfalt, gadgetul tău nu va avea de suferit.

 

Forma husei

 

Cele mai multe huse oferă protecție doar pentru spatele și marginile telefonului. Acest lucru nu este însă foarte eficient, pentru că ecranul va fi continuare expus la șocuri.

De aceea, îți recomandăm să alegi un model bumper, care acoperă bine marginile și nu permite ecranului să se atingă de o suprafață dură, în cazul unei căzături.

Marginile husei depășesc marginile telefonului și astfel ecranul va fi protejat. Husele bumper sunt destul de accesibile ca preț și arată bine, fiind disponibile într-o gamă variată de culori și forme, unele ideale pentru copii.

O altă formă foarte populară pentru husă de telefon este cea tip carte. Aceasta acoperă complet telefonul și poate fi fabricată din piele naturală sau piele artificială.

Ușor de personalizat și de folosit, protecția oferită de această husă este una medie, fiind ideală dacă ții de obicei telefonul într-o geantă. În cazul în care telefonul cade, este posibil însă ca husa să nu-l protejeze foarte bine.

În concluzie, atunci când trebuie să alegi husa de protecție pentru telefonul tău, este indicat să cercetezi atent ofertele și să nu iei o decizie pripită.

Gândește-te bine ce anume contează mai mult pentru tine - aspectul husei sau protecția oferită? - și astfel vei putea alege produsul potrivit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO