(P) Când începe bebe să se joace cu jucăriile?
În primul an de viaţă, bebeluşul tău va trece de la jucăriile care zornăie la cuburile de construcţie.
Cu toate că bebeluşii mici pot interacţiona cu jucării adecvate vârstei lor (de exemplu, zornăitori), în realitate ei abia după 6 luni încep cu adevărat să se joace cu obiectele în sensul convenţional. De exemplu, pot să dărâme un turn din cuburi, să împingă o minge sau să îmbrăţişeze timid o jucărie de pluş.
Până la 9 luni este posibil ca cel mic să dezvolte preferinţe pentru anumite jucării şi să interacţioneze cu ele mutându-le dintr-o mână în cealaltă sau căutând jucăria pe care o ascunzi de ochii lui.
Jucăriile bebeluşului până la 2 luni
Până la 2 luni, nou născuţii pot vedea doar obiectele care se află aproape de ochii lor, aşa că cele mai interesante lucruri pentru ei vor fi feţele părinţilor când îi ţin în braţe. Tot acum, bebeluşii învaţă despre lume prin intermediul simţurilor lor - atingere, vedere, auz, aşa că unele din cele mai bune jucării ar putea fi cele în culori contrastante, cu sunete plăcute sau texturi diferite.
Idei bune sunt caruselele colorate, covoraşele de joacă sau centrele de activităţi cu texturi multiple.
Jucăriile pentru bebeluşii între 2 şi 4 luni
Bebe se va bucura în continuare de multe din jucăriile pe care le-a avut când era mai mic, aşa că va fi atras de centrele de joacă şi carusel. Aproape de 4 luni va începe să ţină în mână zornăitorile, să scuture şi să legene jucăriile din centrul de joacă sau de pe salteluţa cu activităţi.
Alte jocuri recomandate pentru el acum sunt zornăitoarele moi, cu texturi diferite, cărţile textile sau oglinzile încastrate. Nu va şti că îşi priveşte propria reflexie, dar va zâmbi.
Jucăriile pentru bebeluşii între 4 şi 6 luni
În acest stadiu, copilul are un control mai bun al capului, mâinilor şi picioarelor. Poate să se rostogolească, să se împingă în braţe şi chiar să lovească un obiect cu piciorul. Are o coordonare mai bună ochi - mână.
Va fi în continuare atras de covoraşele şi salteluţele cu activităţi, dar poţi începe să introduci şi alte jucării bebelusi 6 luni - cărţi cu texturi diferite, jucării care scot sunete când bebeluşul apasă pe butoane, când le strânge sau le scutură. Iubeşte în special jucăriile pe care le poate apuca şi ţine uşor, cum ar fi mingile moi, jucăriile pentru dentiţie şi cărţile rezistente.
De asemenea, adoră pluşurile.
Jucăriile pentru bebeluşii între 6 şi 12 luni
În această etapă, bebeluşul poate deja să stea în şezut, să se ridice singur şi poate chiar să facă primii paşi. Prin urmare, va avea o perspectivă nouă asupra jucăriilor. Va începe să înţeleagă permanența obiectelor, că atunci când ceva dispare din raza lui vizuală, nu dispare de fapt pentru totdeauna.
E vârsta când bebeluşii încep să se joace mai independent. Opţiunile bune pentru jucării sunt cele muzicale, mingile şi maşinuţele pe care le poate trage după el, mesele de activităţi şi inelele de stivuire. Aproape de 12 luni, poţi introduce sortatoarele de forme, puzzle-urile simple, păpuşile şi jucăriile de stivuire.
Cărţile cartonate şi pluşurile îl vor atrage în continuare. Acum este un moment bun să începi să investeşti în jucării educative bebelusi și jucării pentru jocuri de rol, precum mâncare de jucărie, cărucioare de jucărie, bucătărie de jucărie, magazin, teatru de păpuşi etc.
Alege jucării de calitate pentru copilul tău şi adaptate vârstei lui. Nu te grăbi să-i cumperi jucării pentru copii mai mari din dorinţa de a-l stimula foarte mult. Până la 12 luni, bebe începe să exploreze minunata lume a jucăriile, aşa că cel mai important este să-i oferi claritate, organizare, suport şi creştere sănătoasă, nu jucării multe şi haotice, nepotrivite pentru vârsta lui, prea agresive pentru cineva care abia învaţă cum să interacţioneze cu lumea în care s-a născut.
Sursa:
Etichete:
Dată publicare:
28-08-2024 11:16
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.