(P) Amanetul auto: modalitatea prin care poti sa obtii un imprumut rapid

stiri

Obtinerea unui imprumut de la o institutie bancara devine o procedura dificila din cauza criteriilor pe care fiecare persoana trebuie sa le indeplineasca, dar si din cauza timpului indelungat de asteptare.

Exista o multime de persoane care se pot confrunta cu situatii de-a dreptul urgente, in care au neaparata nevoie de o anumita suma de bani intr-un timp scurt, motiv pentru care trebuie sa se reorienteze catre alte metode mai rapide prin care sa obtina un imprumut.

Din fericire, exista o multime de amanete care pot raspunde prompt tuturor necesitatilor, oferind posibilitatea aplicarii pentru un credit rapid. Singura conditie care trebuie sa fie indeplinita consta in acordarea unei garantii, pe baza careia se realizeaza, de fapt, acest imprumut. Cu cat obiectul oferit are o valoare mai ridicata, cu atat banii oferiti de casa de amanet sunt mai generosi.

Aceeasi procedura se aplica si in cazul unui amanet auto, in care garantia oferita consta chiar intr-un autoturism. Daca modelul oferit este mai valoros, atunci si suma de bani obtinuta va fi mai mare. Amanetarea propriei masini a devenit o procedura tipic intalnita in randul multor persoane, fiind o metoda simpla si rapida de a obtine o anumita suma de bani fara sa se depuna niciun efort.

In ce consta amanetul auto si care este principiul sau de functionare?

Citește și
Politie
Cinci persoane rănite în urma unui accident rutier pe DN1, între Veştem şi Bradu
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Agentiile de amanet auto sunt cunoscute si sub denumirea de institutii financiare nebancare, prin intermediul carora persoanele interesate pot obtine bani cu imprumut pentru o anumita perioada de timp. De cele mai multe ori, perioada standard este de aproximativ 30 de zile, timp in care autoturismul este folosit drept garantie, pana cand suma de bani este restituita in intregime.

Din fericire, masina este amplasata intr-un parc auto sau intr-un depozit, unde este atent supravegheata prin intermediul unor camere video performante. Cu alte cuvinte, masina este pastrata la loc sigur, nicio alta persoana nu se foloseste de ea, tocmai pentru a fi inapoiata exact in aceeasi stare in care a fost adusa la amanet de catre proprietar.

Vestea buna este ca, in functie de pachetul selectat, exista si posibilitatea efectuarii unei revizii sau unei cosmetizari auto, astfel incat proprietarul sa-si primeasca masina intr-o stare chiar mai buna decat cea in care a adus-o.

Curiozitati frecvente pentru modul de functionare a amanetului auto

Inainte de a da curs unei astfel de proceduri, persoanele care intentioneaza sa isi amaneteze autoturismul vor sa se informeze corespunzator despre modul de functionare a amanetului auto si despre comisioane. Printre curiozitatile la care nu au niciun raspuns se numara si:

- Restituirea banilor inainte de termenul mentionat in contract – termenul limita mentionat in contract este cel care nu trebuie sa fie depasit; din fericire, imprumutul poate sa fie rambursat oricand inainte de termenul limita;

- Actele necesare pentru amanetarea masinii: buletinul, cartea de identitate a autoturismului si talonul; in cazul persoanelor juridice, sunt necesare: CUI, stampila societatii si actul constitutiv al societatii;

- Suma maxima de bani care se obtine in urma amanetarii – de regula, se acorda 75% din valoarea intreaga a autoturismului, ceea ce inseamna ca amanetul este dispus sa ofere mai mult de jumatate din valoarea sa;

- Comisionul perceput – trebuie amintit faptul ca se percepe un anumit comision, care se stabileste in functie de fiecare amanet in parte;

- Timpul asteptat pana la primirea banilor – de regula, proprietarii autoturismului amanetat nu trebuie sa astepte o perioada indelungata pentru a primi imprumutul. Tot mai multe case de amanet se straduiesc sa ofere suma necesara de bani in cel mai scurt timp posibil direct in contul bancar personal;

- Nerestituirea imprumutului la timp – exista multe case de amanet auto care ofera posibilitatea de prelungire a perioadei pana la rambursare cu inca 30 de zile pe langa cele mentionate in contract, insa, indicat ar fi sa se tina cont de primul termen;

- Momentul in care proprietarul reintra in posesia masinii – din fericire, proprietarul reintra in posesia masinii imediat ce achita imprumutul;

- Ce se intampla in cazul imposibilitatii de achitare a imprumutului – in cazul in cazul in care imprumutul nu poate sa fie achitat nici dupa perioada de prelungire a contractului, proprietarul masinii poate opta pentru vanzarea produsului si i se permite accesul la parcul auto cu potentiali clienti pentru a vinde masina.

Da click aici pentru mai multe informatii si afla care sunt procedurile de care trebuie sa tii cont atunci cand iei in considerare amanetarea propriului autoturism. Recomandat este sa se cunoasca toate conditiile si criteriile inainte de semnarea contractului, astfel incat proprietarul masinii sa stie exact ce are de facut, dar si care sunt riscurile la care se supune. Partea buna este ca prin procedura de amanetare a vehiculului, proprietarul are ocazia de a-l recupera spre deosebire de procedura de vanzare, in care masina este irecuperabila.

Beneficiile amanetarii propriului autoturism

Conform specialistilor din partea amanetelor auto, exista o serie generoasa de beneficii pe care proprietarul masinii le poate obtine. Printre acestea se numara si:

- Timpul scurt in care imprumutul este primit;

- Pastrarea autoturismului la loc sigur pana cand proprietarul reuseste sa achite toata suma de bani pe care a imprumutat-o, la care se adauga si comisioanele;

- De regula, comisioanele aplicate sunt suficient de reduse, astfel incat sa nu fie dificil de onorat;

- Durata de imprumut este, de cele mai multe ori, flexibila; perioada minima este de 30 de zile, insa aceasta poate sa fie prelungita, daca este neaparata nevoie;

- Actele necesare nu sunt la fel de stufoase cum se intampla in cazul unei institurii bancare; de cele mai multe ori sunt suficiente doar cartea de identitate a proprietarului, cartea de identitate a masinii si talonul. Toate detaliile sunt stabilite in momentul realizarii contractului, astfel incat beneficiarul imprumutului sa nu fie luat prin surprindere cu absolut nimic.

Amanetarea propriului autoturism este, astfel, o metoda la care multe persoane apeleaza, mai ales in prezent, pentru a face fata situatiilor mai putin placute, in care au nevoie urgenta de o anumita suma de bani. Nu numai ca imprumutul este primit in cel mai scurt timp posibil, dar autoturismul este pastrat in cele mai bune conditii, astfel incat sa nu sufere nicio deteriorare pe intreaga perioada a contractului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă
Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă

Persoanele fizice se pot înscrie de luni, de la ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor destinate achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare.

Cinci persoane rănite în urma unui accident rutier pe DN1, între Veştem şi Bradu
Cinci persoane rănite în urma unui accident rutier pe DN1, între Veştem şi Bradu

Cinci persoane au fost rănite duminică în urma unui accident rutier în care au fost implicate trei maşini, produs duminică pe DN1, între Veştem şi Bradu.

 

 

Accident în lanț pe DN1, între Brașov și Predeal. 17 mașini, printre care și o ambulanță, au fost implicate | VIDEO
Accident în lanț pe DN1, între Brașov și Predeal. 17 mașini, printre care și o ambulanță, au fost implicate | VIDEO

17 mașini au intrat, rând pe rând, una în alta, duminică dimineață, pe un pod, la ieșirea din Brașov spre Predeal, pe Drumul Național 1.

Potop în Sicilia atât de puternic, încât localnicii au rămas în case, mașini și un mall
Potop în Sicilia atât de puternic, încât localnicii au rămas în case, mașini și un mall

A fost potop în Sicilia. Un val de ploi și vânt a lăsat în urmă inundații și distrugeri de amploare în estul regiunii italiene.

Individ din Ploiești, ridicat de Poliție după ce a distrus zeci de oglinzi ale mașinilor parcate
Individ din Ploiești, ridicat de Poliție după ce a distrus zeci de oglinzi ale mașinilor parcate

Un individ din Ploiești a distrus oglinzile a zeci de mașini parcate pe o stradă din cartierul Malu Roșu. Bărbatul a fost reținut, dar nu e clar ce l-a determinat să facă aceste fapte.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.