(P) Alegerea șemineului tău poate deveni un joc plăcut al imaginației cu forme, structuri și diferite stiluri

PEFOC

O dată cu trecerea timpului clienții au sesizat că aria de selecție și varietatea de semineuri disponibile pe piața de profil a explodat, făcând din alegerea produsului potrivit o adevărată provocare.

Tentați de alegerea soluțiilor nejustificat de ieftine, nu vom reuși decât să cădem pradă unor promisiuni care vor transforma visul de a deține un șemineu în propria noastră locuință, într-un coșmar al banilor aruncați pe fereastră sau în cele mai pesimiste scenarii, chiar și un risc extrem de serios pentru integritatea căminului sau asupra vieții familiei noastre. Experții sibieni de la PEFOC, firmă cu tradiție îndelungată în domeniul soluțiilor de încălzire alternativă din România, ne liniștesc spunându-ne că, deși alegerea unui șemineu care să se potrivească perfect cu locuința ta și să reușească să împrumute puțin din carisma personală, pare o muncă dificilă, dacă treci peste etapele tehnice ce țin de selecția materialului de fabricație, suprafața de încălzit sau distribuția căldurii în camerele adiacente, amenajarea asistată de un meșter experimentat va deveni un joc plăcut al imaginației cu forme, structuri și diferite stiluri.

1. Stilul modern - dacă ești adeptul minimalismului iar în locuința ta predomină simplitatea și liniile clare, atunci cel mai potrivit model de șemineu pentru tine este cel modern. Focarul este îmbrăcat în același material ca și hota, de sus până jos, cu puține elemente decorative ce-i conferă un aspect aerisit și fără prea multe complicații. Spre exemplu, o variantă potrivită poate fi un semineu alb pe lemne configurat cu un spațiu special de depozitare pentru lemne, o soluție practică, integrată perfect în corpul șemineului. Un șemineu modern poate avea sticlă continuă pe colț, oferind o ambianță deosebită și un joc de lumini ca un spectacol al flăcărilor pe fiecare perete al încăperii.

2. Stilul Art Deco - accesoriile strălucitoare cu accente cromatice conferă acestui tip de șemineu, o alură definită de eleganță și rafinament. Focarul este evidențiat printr-o ramă cromată sau din inox, care desăvârșesc întreg finisajul conferindu-i o notă suplimentară de stil și eleganță. Pe brâul șemineului pot fi amplasate sculpturi sau tablouri în ton cu nuanțele dominante ale încăperii
.
3. Stilul Clasic - acest tip de șemineu este preferatul celor mai mulți dintre clienți și se potrivește de minune în cadrul unei locuințe amenajate în stil clasic. În funcție de opțiunea clientului, acesta poate fi prevăzut cu un spațiu de depozitare al lemnelor, la vedere, pentru un impact vizual deosebit, iar forma ușii poate fi la alegere atât standard, cât și semirotundă sau prismatică. Șemineul poate fi asortat prin brâuri de lemn și îmbrăcăminte din piatră naturală sau marmură cu inserții fine. Culorile naturale sau neutre sunt ideale pentru a pune în valoare șemineul ce va deveni punctul central de atracție și echilibru al încăperii.

4. Stilul Shabby Chic - pentru obținerea unei atmosfere desprinse parcă din secvențele filmelor romantice preferate, poți opta pentru acest stil care completează atmosfera cu note romantice. Șemineul se bucură de un finisaj curat, cu coloane sau cu îmbrăcăminte de culoare albă. Tablouri, trandafiri sau alte flori pot fi amplasate pe brâu, iar pentru ca întregului cadru să i se confere o notă suplimentară de intimitate, nu uita de lumânări. Lemnele pot fi depozitate într-un coș vechi de nuiele, pentru a fi la îndemână în serile răcoroase sau nopțile lungi de iarnă. În acest stil există și varianta unui semineu fals care se potrivește perfect într-un proiect inedit de amenajare a băii sau al oricărui spațiu unde este imposibilă instalarea unui coș de fum.

5. Stilul Rustic - regăsit cu precădere în amenajarea cabanelor, a caselor de vacanță, stilul rustic a început să fie adoptat tot mai mult și în locuințele aflate la oraș. Datorită faptului că elementul care predomină în stilul rustic este lemnul, focarul unui astfel de șemineu se potrivește perfect atunci când este îmbrăcat în cărămidă decorativă, marmură, piatră naturală, sau de ce nu, integrat într-un perete. Cu brâuri din lemn sau fără, accesorizat cu suporturi de lemne și de întreținere din fier, orice focar este ușor de adaptat stilului rustic.

Dacă te-ai hotărât asupra unuia dintre cele 5 stiluri de șeminee sau dorești un altul personalizat în totalitate, nu mai rămâne decât să contactezi echipa Pefoc.ro, pentru consultanță gratuită și o întreagă gamă de produse și accesorii din universul termic, precum: burlane soba, plăci izolatoare, mănuși termice, mortare și adezivi speciali, etc. Transportul este gratuit iar garanția pentru orice model de focar, variază între 5 și 10 ani, în funcție de varianta aleasă.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) La ce folosește forarea unui puț?
(P) La ce folosește forarea unui puț?

Pe măsură ce nevoile de apă cresc și devine din ce în ce mai prețioasă, mulți proprietari și profesioniști se îndreaptă spre forarea de puțuri.

 

(P) 3 păcănele populare și 3 jocuri mai puțin cunoscute de la cel mai îndrăgit furnizor
(P) 3 păcănele populare și 3 jocuri mai puțin cunoscute de la cel mai îndrăgit furnizor

Novomatic este considerat de mulți drept cel mai îndrăgit furnizor de păcănele pentru cazinouri online.

(P) Schela Comercial este un partener de încredere pentru toți constructorii
(P) Schela Comercial este un partener de încredere pentru toți constructorii

În domeniul construcțiilor, schela metalică are o importanță deosebită.

Recomandări
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește

În așteptarea iernii, toată Europa tremură. Dependența de gazele naturale rusești, dar și creșterea fără precedent a inflației creează mari probleme.    

OPEC şi alţi zece producători, printre care şi Rusia, au decis reducerea producţiei globale de petrol
OPEC şi alţi zece producători, printre care şi Rusia, au decis reducerea producţiei globale de petrol

OPEC şi alţi zece producători, printre care şi Rusia, au decis, la Viena, o reducere a producţiei de petrol cu două milioane de barili pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ două procente din producția globală.

Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul
Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul

În plin război la graniță, procurorii DIICOT investighează în premieră un caz de înșelăciune și diversiune la Forțele Aeriene Române.