Marian Oprișan explică de ce mama sa deține toată averea familiei: ”Mama mea sunt eu”

03-09-2019 11:20


Paula Herlo si Marian Oprisan

Paula Herlo a discutat cu baronul PSD de Vrancea Marian Oprișan despre mama acestuia, pe numele căreia se află toate bunurile familiei.

Aceeași doamnă pensionară apare și în declarația de avere a lui Nicușor Constantinescu - fost președinte al Consiliului Județean Constanța, închis în acest moment, alături de Radu Mazăre, Elan Schwartzenberg și Sorin Strutinsky, drept coproprietara unui teren din București.

Paula Herlo s-a dus cu treabă la evenimentul "Vrancea Eroică". Și, printre două acorduri nostalgice, l-a întrebat pe Marian Oprișan care e legătura dintre mama domniei sale și cei pomeniți mai sus.

Paula Herlo: „Cum a ajuns mama dvs să intre în parteneriat cu Radu Mazăre, cu Nicușor Constantinescu, să cumpere acel teren care apare în declarația de avere a lui Nicușor Constantinescu?”

Marian Oprișan: „Am vorbit mai mulți și voiam să ne construim un apartament în Capitală, prin asociere am ajuns, cum vă spun eu. Eu am mai spus-o și public, da? Mama mea sunt eu, da? Ca să nu avem niciun fel de discuții.”

Povestea județului Vrancea o puteți vedea, pe larg, în noul sezon „România, te iubesc!”, care începe pe 15 septembrie.

USR Vrancea a depus o sesizare la ANAF privind maşina Ford Shelby pe care Marian Oprişan ar avea-o de la mama sa


Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) - filiala Vrancea, Cosmin Timofte, a depus în luna aprilie o sesizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a verifica sursele averii mamei preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, şi a modalităţii în care aceasta a obţinut-o, au informat vineri reprezentanţii formaţiunii politice.

″În dispreţ pentru alegătorii care l-au votat şi care îi plătesc de ani buni salariul de preşedinte al CJ Vrancea, Marian Oprişan a susţinut că maşina ‘senzaţională’ de peste 120.000 de euro la volanul căreia a fost filmat a fost plătită din contul mamei sale, care a lucrat zeci de ani la Fabrica de Confecţii din Focşani. Tot de la mama sa, Oprişan ar fi primit, conform declaraţiei de avere pe 2018, un împrumut de circa 51.000 de euro. În condiţiile în care milioane de români s-au trezit că au conturile blocate de Fisc pentru că nu şi-au plătit datoriile către stat la timp, de multe ori fiind vorba de sume modice, USR îşi manifestă încrederea că ANAF, instituţie cheie controlată prin interpuşi de Darius Vâlcov, va fi la fel de vigilentă şi corectă şi în ceea ce priveşte averea unui lider PSD, lider care de 27 de ani se află la conducerea CJ Vrancea”, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Potrivit USR, sesizarea depusă pe 17 aprilie a fost repartizată spre soluţionare Direcţiei Generale Control Venituri Persoane Fizice, întemeindu-se pe declaraţiile recente ale preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, potrivit cărora atât bunuri, cât şi sume de bani consistente ar proveni de la mama sa.

Sursa: Pro TV