Sud-coreeni, in buncare! Coreea de Nord ameninta cu un contraatac fara mila
UPDATE: Autoritatile sud-coreene au cerut ziaristilor aflati in insula Yeonpyeong, tinta atacului nord-coreean de marti, sa revina pe continent pana duminica seara, din cauza riscului unor acte de provocare ale Phenianului.
"In momentul de fata este imposibil sa prevedem la ce tip de actiuni de provocare va recurge Coreea de Nord, folosind ca justificare manevrele militare comune la care participa Coreea de Sud si Statele Unite", a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii.
Se pare ca la Yeonpyeong se afla in prezent circa 400 de ziaristi, in timp ce majoritatea celor 1.300 de locuitori s-au refugiat deja pe continent.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Locuitorii de pe insula sud-coreeana bombardata marti au avut si astazi o dimineata tensionata. Dupa o serie de explozii, autoritatile le-au ordonat sa se adaposteasca in buncare.
Alerta a durat 40 de minute, dar pe insula nu pare sa fi cazut niciun proiectil nord-coreean.
Incidentul s-a produs la cateva ore dupa ce Coreea de Sud si Statele Unite au inceput manevre navale in Marea Galbena.
Regimul comunist a avertizat ca va riposta printr-un "contraatac militar fara mila" in fata oricarei intruziuni in spatiul sau maritim.
"Coreea de Nord va intreprinde un contraatac militar fara mila la cea mai mica tentativa de patrundere in spatiul sau maritim, in viitor", precizeaza comunicatul publicat de ziarul partidului comunist, Rodong Sinmun.
Avertismentul nord-coreean a fost publicat la cinci zile dupa ce Phenianul a bombardat insula sud-coreeana Yeonpyeong, atacul provocand moartea a patru persoane.
"Provocarile (Coreei de Sud) se inscriu in cadrul programului lor brutal de aparare a liniei lor de demarcatie", se mai arata in comunicatul oficial.
Phenianul nu recunoaste traseul "liniei de demarcatie" care traseaza frontiera maritima dintre Nord si Sud si a fost stabilita de ONU dupa razboiul din Coreea (1950 - 1953).