E nevoie de butoaie pentru vin! Dogarii se pun pe treaba
Dogarii, cei care cunosc tehnica construirii unui butoi, sunt la mare cautare. Pentru ca licoarea sa isi pastreze calitatea si aroma, e musai sa fie tinuta in vase de calitate. Din pacate, sunt din ce e in mai putini mesteri care stiu secretele meseriei.
Pentru Ilie Dicu din comuna galateana Piscu, dogaritul nu mai are secrete. Desi toata viata a fost profesor de istorie, recunoaste ca i-a prins bine sa invete si aceasta meserie. Recunoaste ca afacerea cu butoaie ii mai rotunjeste venitul de pensionar.
Si castigul e frumusel. Nea' Ilie construieste un butoi de 500 de litri cam in doua zile si il vinde cu 500 sute de lei. Iar de cereri nu duce lipsa. E cunoscut in toate comunele invecinate si satenii ii bat in fiecare an la poarta, pentru ca in zona nu mai exista un alt dogar.
La 75 de ani, nea Ilie se considera un om fericit: se poate dedica acum trup si suflet mestesugului care i-a fost aproape de inima inca din tinerete.