Salvamontistii brasoveni s-au dotat cu elicopter!


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 11:05
Data publicarii: Vineri 26 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Brasov

Sanse mai mari de supravietuire pentru victimele accidentelor montane. Salvamontistii brasoveni au la dispozitie un elicopter cu care vor putea interveni in cele mai dificile cazuri, in locurile cele mai greu accesibile.

Aparatul dispune de toata tehnica necesara pentru a interveni in siguranta pe munte in caz de avalanse, accidente la schi sau pe trasee de mare altitudine. 

Elicopterul este dotat cu un troliu care permite aparatului sa ramana in zbor pe toata durata misiunii. Salvamontistul coboara pe coarda pana la victima, o ancoreaza si e tras apoi, cu tot cu ea, in carlinga. Nefiind necesara aterizarea, elicoperul poate interveni in locuri oricat de dificile, pe versanti oricat de abrupti, in vai oricat de adanci.

Ca sa ajunga la o victima in muntii Fagaras, echipele salvamont aveau nevoie de 10 - 12 ore pentru dus si tot pe atat pentru intors. Cu elicopterul, durata interventiei se reduce la o ora.

Salvamontistii barsoveni sunt primii din tara care au la dispozitie non stop un elicopter. Aparatul este inchiriat, iar cursele sunt finantate de Consiliul Judetean Brasov in limita a 10 ore de zbor lunar. Asta inseamna, in medie, zece interventii dificile.

Vremea s-a inrautatit simtitor la mare si la munte
Pericol ridicat de avalanse in Muntii Fagaras!
Zapada de septembrie la Balea Lac
VIDEO PROTVPLUS.RO