Om de afaceri pus sub acuzare de DNA, după ce a dat peste 600.000 euro unui funcționar ANAF

26-09-2019 17:49


sigla DNA

Un om de afaceri a fost pus joi sub acuzare de DNA pentru cumpărare de influență şi evaziune fiscală.

 

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre patronul companiei IT Omnilogic, Gabriel Marin.

Conform DNA, în perioada ianuarie-februarie 2012, suspectul ar fi remis unui funcționar public cu funcție de conducere din cadrul A.N.A.F. suma de 3.020.588 lei, reprezentând prețul influenței pe care acesta din urmă ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuții în procedura de achiziție, în vederea adjudecării, de către o societate a omului de afaceri, a unei licitații având ca obiect achiziționarea de către instituția publică a unor produse software.

Banii respectivi (reprezentând 20% din valoarea contractului) ar fi fost remiși funcționarului indirect, prin transfer bancar, în contul unei societăți indicată și controlată de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii.

Pentru a achita comisionul respectiv, suspectul ar fi asigurat înregistrarea în documentele de evidență contabilă a unor cheltuieli nereale în sumă totală 4.993.501 lei (echivalentul a 1.148.838,26 euro), modalitate prin care societatea sa s-ar fi sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totală de 1.997.400 lei (echivalentul a 459.535 euro), reprezentând impozit pe profit și TVA dedusă nelegal.” - se mai arată în comunicatul DNA.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO