Ministrul Justiției, informații despre locul în care s-ar afla Alina Bica


Ultimul update: Joi 28 Noiembrie 2019 15:26
Data publicarii: Joi 28 Noiembrie 2019 15:20
Categorie: Stiri Justitie

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că are informații potrivit cărora Alina Bica s-ar afla într-o țară europeană. Fosta șefă DIICOT  a fost dată în urmărire, miercuri, după condamnarea definitivă la 4 ani de închisoare cu executare.

 

Predoiu a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă că este nemulțumit de faptul că a fost nevoit să afle din presă faptul că Bica a plecat din țară.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost dată în urmărire de către poliţişti, deoarece “se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii”, după ce a fost condamnată definitiv, miercuri.

Alina Bica apare pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) la secţiunea “Persoane urmărite”, ea fiind plecată în Costa Rica.

Iniţial, în noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani închisoare pentru favorizarea făptuitorului, pedeapsă rămasă definitivă în iunie 2018.

În martie 2019, decizia de condamnare a fost anulată de Instanţa supremă, în baza deciziei Curţii Constituţionale privind nelegala compunere a completurilor de cinci judecători.

La rejudecare, miercuri, s-a respins apelul Alinei Bica şi s-a menţinut condamnarea din noiembrie 2016.

″În majoritate: respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpata Bica Alina Mihaela şi de Ministerul Public - DNA împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015. În baza art.275 alin. (2) Cod procedură penală obligă apelanta intimată inculpată Bica Alina Mihaela la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia dată, miercuri, de Instanţa supremă.

DNA susţine că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul ‘RAFO’, instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO