Becali vrea să-și spele imaginea, după condamnările primite: ”Am stat în pușcărie degeaba”


Ultimul update: Joi 16 Ianuarie 2020 11:05
Data publicarii: Joi 16 Ianuarie 2020 10:15
Categorie: Stiri Justitie

George Becali a revenit, joi, în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după aproape 7 ani.

De această dată, însă, el este mult mai relaxat, pentru că Instanţa Supremă, care l-a trimis în spatele gratiilor, este chemată să îl reabiliteze.

”Eu am stat în pușcărie degeaba și voi știți asta. Și de aia am venit să cer reabilitarea, pentru că judecătorii au fost și atunci, sunt și acum și marea majoritate ei știu, că vorbesc, bârfesc între ei, știu că am făcut pușcărie degeaba. Omu care a dat pușcăria nu mai este aici. Eu sunt un om care eu ... sunt Stan pățitu, ca să spun așa, să vă mai descrețesc frunțile. Eu am făcut pușcărie că mi s-a furat mie mașina și le-am dat whiskey și coniac la hoți. Și eu: în pușcărie. Eu sunt Stan pățitu, că eu am dat bani ca să joace corect meciul de fotbal, și a zis, domne, e mită.” - a declarat Becali, joi dimineața.

Reabilitarea judecătorească are o miză mare pentru George Becali. După aproape 5 ani de când a fost eliberat condiționat, el încearcă să își spele imaginea.

Este o procedură legală, prin care judecătorii Instanței Supreme îi înlătură, practic, toate consecințele ce au apărut dincolo de condamnarea definitivă primită de Becali în urmă cu mai mulți ani, în cele 3 dosare penale: dosarul schimbului de terenuri, dosarul sechestrării și dosarul Valiza.

În timp ce aștepta să intre în sala de judecată, Becali s-a confruntat cu marele său adversar, Florin Talpan, juristul de la Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București”, cel care l-a dat în judecată pe George Becali în urmă cu mai multă vreme, cerându-i să plătească daune pentru declarațiile pe care Talpan le considera calomnioase.

În primă instanță, Talpan a câștigat procesul, iar Becali a fost obligat să plătească 1000 de euro despăgubiri. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel, instanță care a stabilit ca aceste despăgubiri să fie majorate la 30.000 de euro.

Acum s-a ajuns la recurs - recurs care a fost declarat de George Becali: ”El vrea bani degeaba” - a spus omul de afaceri.

”Efectiv, chiar astăzi, în ședința de judecată, a continuat atacul asupra mea. Bineînțeles că trebuie să răspundă și să plătească pentru ceea ce a făcut și ce face în continuare. Din punctul meu de vedere instanța ar trebui să-l sancționeze mult mai dur pe domnul Gigi Becali” - a declarat și Talpan în fața jurnaliștilor. 

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33