Radiografia celei de-a doua zile la Rio 2016. Tenismen blocat 40 de minute in lift si competitii anulate din cauza vantului

Ultima actualizare: 11-08-2016 07:00

Ziua si problemele la Rio. In a doua zi a Jocurilor Olimpice, vremea a amanat cu o ora inceperea mai multor competitii sportive si a anulat una nautica.

Un tenismen a ramas blocat in lift timp de 40 de minute, iar echipa Rusiei la Jocurile Paralimpice din septembrie a fost eliminata in urma scandalului urias de dopaj.

Vantul a suflat cu aproape 60 de kilometri pe ora. A fost de ajuns ca sa duca la anularea competitiei nautice. Rafalele puternice au smuls mai multe panouri si de pe fatada velodromului si plasele de protectie care acopereau exteriorul arenei unde se afla bazinul olimpic. Au rasturnat posturi de observare din parcul olimpic, mese si scaune amplasate in aer liber, dar si panouri informative.

Motive suficiente ca situatia problematica din prima zi sa nu se mai repete. Nu au mai existat cozi interminabile la intrarea in parcul olimpic si nici la standurile cu bauturi din interior.

"Totul s-a desfasurat foarte bine, nu au fost probleme. A fost organizat bine pana acum", spune un spectator.

"Transportul public a fost destul de convenabil, iar indicatoarele foarte bine plasate. Am avut o mica problema cu biletul de intrare, insa organizatorii au fost profesionisti si in 15 minute am rezolavat", spune un alt spectator.

Nu toti au fost la fel de multimiti. Unii spectatori s-au plans ca tribunele au fost goale. Lucru recunoscut si de organizatori. Peste 1 milion de bilete au ramas nevandute, iar reprezentantii competitiei au declarat ca cele mai multe au fost pastrate pentru cei care s-au gandit in ultimul moment. Din mii de locuri in arenele meciurilor de box, rugby si handball, doar cateva sute au fost ocupate in primele zile ale jocurilor olimpice.

Nici sportivii nu au scapat de neplaceri in parcul olimpic.

Tenismenul argentinian Del Potro a ramas blocat 40 de minute intr-un lift din cauza unei pene de curent. Salvarea sa a venit din partea handbalistilor din Argentina, care au anuntat totul pe retelele de socializare.

Intre timp, Comitetlul International Paralimpic a anuntat eliminarea Rusiei de la competitia ce urma sa se desfasoare in septembrie, la Rio. Totul se intampla in contextul scandalului de dopaj care a umbrit sportul rusesc. Rusii vorbesc acum despre o consipratie politica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO