Viralele anului 2016: Pokemon Go, "Dreptate pentru Harambe" si mannqeuin challenge

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Decembrie 2016 01:32
Data publicarii: Duminica 25 Decembrie 2016 17:50
Categorie: Smart things

De cativa ani deja, la final de an jurnalistii contabilizeaza nu doar evenimentele serioase, ci fac si un bilant al stirilor care au declansat isterie, mode si controverse pe internet.

Vanatoarea de pokemoni si provocarea mannequin challenge sunt doua dintre fenomenele anului 2016. Asta-vara, planeta intreaga innebunise vanand pokemoni: pe strada, pe... front, ba chiar si in sala de presa a Departamentului de Stat.

Si tot cautand omuletii invizibili, unii au gasit cadavre, altii au fost jefuiti, iar soferii absorbiti de joc s-au ales cu amenzi de circulatie.

Un student din Kansas a devenit peste noapte star pe internet dupa ce i-a fost sparta masina, iar faptasul i-a sustras o napolitana cu ciocolata. Nimic iesit din comun, daca hotul n-ar fi lasat un bilet de scuza: "Mi-era foame, nu face atata caz!"

Biletelul a devenit viral. Prin urmare a aflat de el chiar si producatorul napolitanelor respective, care l-a consolat pe student cu 6.000 de bucati.

Daca 2016 a fost anul alegerilor americane, iar dezbaterile au fost vitale in campanie, atunci la dezbateri nu s-a remarcat vreo declaratie memorabila, ci spectatorul cu pulover rosu. Omul a capatat legiuni de fani si a devenit subiect de reclama.

Dupa ce un copil de trei ani a cazut in cusca unei gorile la gradina zoologica din Cincinatti, autoritatile au impuscat mortal primata numita Harambe. Un nume devenit sinonim cu drepturile animalelor. Impuscarea gorilei a ajuns subiect la stiri in toata lumea, a iscat polemici pe retelele de socializare. Hashtagul "Dreptate pentru Harambe" e inca in voga.

Un viral nu tocmai simpatic al anului a fost fenomenul clovnilor care bagau in sperieti, noaptea, nu doar copii, ci si adulti in toata firea.

2016 s-a incheiat in forta cu moda mannequin challenge. Putini au rezistat ispitei de a incremeni in diverse posturi, cu cat mai ciudate cu atat mai savurate. Celebritati, sportivi, chiar si candidati la presedintie au acceptat provocarea.

O poza cu sase femei pe plaja a devenit viral pe internet. Detaliul pe care putini il observa. FOTO
O poza cu sase femei pe plaja a devenit viral pe internet. Detaliul pe care putini il observa. FOTO
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery