Un grup de hackeri din Germania sustine ca a spart scannerul de amprente de pe iPhone 5S

Ultima actualizare: 26-09-2013 06:52
iphone 5s

La numai 48 de ore de la lansarea noului iPhone 5S, un grup de hackeri din germania, Chaos Computer Club, sustine ca a reusit sa sparga noul sistem de securitate lansat de Apple.

iPhone 5S a aparut pe piata saptamana trecuta alaturi de o premiera in securitatea mobila. Butonul Home a fost transformat de Apple intr-un senzor de identificare a amprentei, cu ajutorul caruia telefonul poate fi deblocat fara a mai scrie o parola.

Desi Apple sustine ca acest sistem este extrem de sigur, un grup de hackeri din Germania, Chaos Computer Club (CCC), a postat pe site-ul oficial un videoclip in care demonstreaza cum, cu putina indemanare, acest sistem denumit Touch ID poate fi pacalit.

Hackerii au falsificat o amprenta cu care apoi au reusit sa deblocheze telefonul, incercand astfel sa demonstreze ca parolele vechi sunt mult mai sigure decat amprenta unei persoane, care poate fi usor "furata" si folosita de catre o alta persoana.

NBC News scrie ca Apple nu a raspuns acestui material postat de hackerii germani, in timp ce expertii IT asteapta o demonstratie mult mai detaliata, pentru a putea spune daca ceea ce sustin cei de la CCC este veridic sau nu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO