Secretul dintr-o imagine NASA cu globul pamantesc. Oricine are Facebook ar putea sa apara in aceasta poza

25-05-2014 15:11


selfie NASA ziua pamantului

NASA a realizat cel mai mare selfie din istorie, combinand zeci de mii de fotografii de la utilizatori ai retelelor sociale. Vezi poza in articol.

Anul acesta Agentia Spatiala Americana (NASA) a sarbatorit Ziua Pamantului intr-un mod inedit: printr-un selfie urias, publicat pe 22 mai. Mai precis, un selfie de peste 3 giga, continand peste 36.000 de fotografii. Il gasiti si la noi pe site, un pic mai jos.

Cum a aparut acest selfie? Cu o luna inainte de Ziua Pamantului, NASA i-a invitat pe utilizatorii de retele sociale din intreaga lume sa posteze selfie-uri cu hashtagul #globalselfie. Imaginile, provenind de la 36.422 de internauti din 113 tari ale lumii, au fost apoi reunite intr-o singura fotografie uriasa. Daca ati postat poze cu acest hashtag pe Twitter, Instagram, Facebook, Google+ sau Flickr, e foarte posibil sa va regasiti in imagine. Dati zoom si veti vedea cum imaginea e formata de fapt din zecile de mii de poze de la utilizatori.

Acum cateva luni, un astronaut NASA a postat primul selfie facut in spatiu, chiar din interiorul Statiei Spatiale Internationale.

Sursa: NASA

Tags: nasa, pamant, hashtag,