Romania, pe 3 in topul conexiunilor la Internet. Pe ce loc se afla tara care a "inventat" Internetul

21-05-2014 08:44


internet

Internetul american se lupta cu supravegherea NSA si cu dilema neutralitatii furnizorilor de servicii online, insa cea mai mare problema este calitatea conexiunilor, unele dintre cele mai slabe si mai scumpe din lume.

Daca romanii, singaporezii sau coreenii ar fi pusi in situatia sa platesca abonamentele percepute in Statele Unite pentru conexiunea broadband la Internet si ar primi la schimb vitezele pe care le primesc americanii, ar fi socati. Poate ca America a inventat Internetul, dar a ramas mult in urma cand vine vorba de calitatea si pretul serviciilor.

Statele Unite se afla pe pozitia 30 in topul tarilor cu cele mai mari viteze medii de acces la Internet, in spatele unor tari ca Romania, Bulgaria, Franta, Rusia sau Marea Britanie. "Spre comparatie, echipa americana de fotbal e pe locul 13 in lume, si cu siguranta nu noi l-am inventat", au scris in gluma jurnalistii de la The Daily Dot.

In medie, americanii platesc lunar 55$ pentru conexiunea fixa la Internet. In schimb, locuitorii din Hong Kong, tara cu cea mai mare viteza medie din lume, platesc in medie 31 de dolari. Americanii platesc pentru o conexiune de un megabit 3,5 dolari, in timp ce in Ucraina costul e de 0,9 dolari, iar in Romania pretul mediu e de aproximativ 1 dolar.

Problema cea mai mare a Statelor Unite este lipsa unei concurente reale pe aceasta piata. Compania Comcast, cel mai important furnizor de servicii de Internet, ar putea ajunge sa controleze piata, dupa fuziunea cu Time Warner Cable, care o va duce in casele a 120 de milioane de americani.

Sursa: Daily Dot