MavenHut, succesul anului in industria romaneasca de gaming. „Cei de la Facebook le-au facut intro-ul catre noi”

Ultima actualizare: 24-07-2015 07:06
MavenHut, succesul anului in industria romaneasca de gaming. „Cei de la Facebook le-au facut intro-ul catre noi”

Startupul sustine ca aceasta este "cea mai mare tranzactie financiara din istoria industriei de gaming din Romania"

Compania romaneasca de gaming MavenHut, pe care o stiti datorita jocurilor de pe Facebook Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena licentiaza cele doua titluri catre RockYou, o companie din San-Francisco cu o comunitate de 92 de milioane de jucatori.

Romanii nu au declarat valoarea acestei tranzactii, invocand conditiile de confidentialitate din contract. „Cu zeci de milioane de install-uri si cu milioane de useri zilnic, titlurile vandute reprezinta o oportunitate foarte buna si pentru RockYou, compania care le-a cumparat” declara si Bobby Voicu, co-fondator MavenHut.

Cum l-a gasit sotia pe acest barbat cand s-a intors acasa. Politia nu-si explica ce s-a intamplat

Fondata in urma cu 10 ani, RockYou are cea mai mare platforma video de reclame pentru jocuri destinata brandurilor premium.

„Desi vinde trademark-ul pentru cele doua titluri, MavenHut licentiaza codurile sursa pentru aplicatiile sale. Astfel, compania isi permite sa extinda franciza de Solitaire si sa se concentreze pe zona de mobile”, spun cei de la Mavenhut intr-un comunicat.

La momentul tranzactiei, startupul romanesc era pe locul 3 in topul companiilor dezvoltatoare de jocuri pe Facebook din Europa, avand 1,5 milioane de utilizatori activi in fiecare zi.

Pedepse de 5 ori mai mari! Ce se intampla cu cei care pirateaza continutul pe internet

Discutiile dintre MavenHut si compania americana au fost rapide. „Cei de la RockYou au fost destul de agresivi, la sfarsitul primei cine voiau deja sa ne faca o propunere. Din momentul in care am vorbit cu ei pentru prima data si pana cand am primit oferta au trecut aproape 6 saptamani. A urmat apoi un proces de due-diligence de alte 5 saptamani, dupa care am semnat. Cei de la Facebook le-au facut intro-ul catre noi”, au declarat oficialii MavenHut pentru yoda.ro.

40% dintre utilizatorii Mavenhut sunt SUA. Urmeaza Marea Britanie si Franta, in timp ce Romania este abia pe locul 20.

Cristi Badea, co-fondator MavenHut, a mai spus ca partea romana este multumita de felul in care au decurs discutiile.„Ne-am pastrat tot: venituri, knowledge, oameni. Asa ne putem extinde franciza de Solitaire cu titluri precum Solitaire Live, Solitaire Tournaments si Solitaire KnockOut si ne putem concentra pe mobile”.

MavenHut este un startup cu o echipa 100% romaneasca si a creat produsele de la zero. Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena au fost dezvoltate de un grup mic de 30 de persoane, in conditiile in care marile companii de gaming folosesc pentru proiecte asemanatoare chiar si de 50 de ori mai multa forta de munca. Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena au ajuns in Top 100 cele mai monetizate produse pe Facebook si reprezinta 60% din veniturile romanilor.

Farsa cu final total neasteptat! Ce s-a intamplat cand a distrus un Apple Watch de 10.000 de dolari in fata vanzatorilor Apple

MavenHut a fost creat de Bobby Voicu, Cristi Badea si Elvis Apostol, si are in prezent sediu la Dublin, in timp ce partea de dezvoltare se afla la Bucuresti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO