iLikeIT. Tinerii care vor sa schimbe modul in care functioneaza bibliotecile din Romania. Ce s-a intamplat la Bookathon

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

Tot auzim ca internetul va trimite cartile direct in muzee. Nu e insa cazul. Datorita unei echipe de entuziasti, cartile din biblioteci vor putea fi cautate de pe telefonul mobil.

 

 George Buhnici sta de vorba cu echipa Book-A-Book. Este vorba despre un proiect dedicat celor care iubesc cartile si care isi petrec timpul liber si prin biblioteci, dar care nu vor sa mai caute prin fisele prafuite din biblioteca

Echipa din spatele Book-a-Book a creat o platforma de indexare a datelor de identificare a cartilor din biblioteci, precum titlurile si autorii acestora. Astfel, pasionatii de lectura sau cei care au nevoie de un anumit titlu pentru o lucrare pot cauta si afla imediat daca o anumita carte se afla sau nu la biblioteca, fara a se mai deplasa pana la biblioteca.

Proiectul este in continua dezvoltare, in prezent se lucreaza inca la indexarea datelor despre cartile din Biblioteca Nationala a Romaniei. In luna aprilie a avut loc un “Bookathon” – eveniment unde peste 50 de voluntari s-au adunat la Biblioteca Nationala, pentru a ajuta la indexarea digitala a informatiilor despre carti. Mai multe detalii despre echipa si proiect se gasesc pe pagina lor de Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO