iLikeIT la CES 2018. A fost lansată oglinda care răspunde la comenzi vocale

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 10 Ianuarie 2018 12:05
Categorie: Smart things

A venit momentul pentru noutăţi de la cel mai mare târg de tehnologie din lume - CES 2018. Aparatul care creează balsam de păr în funcţie de starea podoabei capilare şi oglinda care răspunde la comenzile vocale. 

Baia primește foarte multă atenție la CES 2018.

De pildă, o oglindă spectaculoasă răspunde la comenzi vocale.

George Buhnici: "Oglindă, oglinjoară, fă lumina mai mare în baie... Ar trebui să meargă. Comenzi vocale. Uite, s-a aprins! Aici vedem o oglindă conectată la internet cu inteligență artificială și muzică. Secretul este că oglinda e conectată la curent, dar are microfoane, o boxă. Răspunde la comenzi prin Alexa și poți controla și alte obiecte conectate dintr-o casă inteligentă."

Pe scurt, dacă aveți integrat un sistem de casă inteligentă, îi puteți spune oglinzii să stingă lumina prin locuință ori să pornească muzică. Prețul? Aproximativ o mie de euro.

George Buhnici: "Stilistul dumneavoastră s-ar putea să se transforme cât de curând într-un fel de medic de păr cu astfel de unelte inteligente. Acesta este un scanner care, pur și simplu bagi șuvița, scanează starea în care se află părul tău, informația este trimisă către o aplicație de tabletă și la sfârșit îți crează un balsam personalizat pentru problemele de păr pe care le ai în acel moment. Este o soluție pe care o vedem dezvoltată de la mai mulți producători, mai ales din zona de cosmetice și va veni în primul rând în saloanele de înfrumusețare, însă, pe termen mediu și lung, cu siguranță veți găsi la raft ceva de felul asta."

Tratamentul personalizat este realizat în două etape. Pentru început, acest aparat analizează starea firului de păr, de la umiditate până la culoarea reală. Apoi, un alt aparat produce crema perfectă.

George Buhnici: "Ce vedeți aici este o imprimantă care printează direct pe textile. Doar ce mi-am făcut un selfie cu Marian, ca să păstrăm în amintire acest moment glorios... O să ne luăm o plasă cu care să mergem la piață, pe care o să avem fețele noastre. Sunt tare curios dacă o să și iasă."

Și, evident, nu este o imprimantă care poate fi folosită doar pentru sacoşe. O putem utiliza și când vine vorba despre tricouri sau hanorace.

Și pentru că este conectată la internet, poate primi pozele foarte ușor.

 

CES 2018. Cele mai interesante gadgeturi: ceasul cu tensiometru, relansarea PDA-ului și cardul smart
CES 2018. Cele mai interesante gadgeturi: ceasul cu tensiometru, relansarea PDA-ului și cardul smart
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery