iLikeIT cu Petrisor Serban, romanul care a creat iHouse. Cum va puteti conecta dispozitivele, sa formeze o "casa inteligenta"

Dată publicare: 31-05-2017 09:23
Dată actualizare: 03-06-2017 07:08


iLikeIT cu Petrisor Serban, romanul care a creat i...
iLikeIT cu Petrisor Serban, romanul care a creat i...

Oricine isi poate face casa poate face casa inteligenta cu un telefon mobil si macar un bec. E chiar atat de simplu. Despre solutii pentru caminul destept aflam acum de la George Buhnici.

Invitatul acestei editii a fost Petrisor Serban, care a pus la punct un sistem foarte inteligent, care are grija de locuinta noastra.

Este vorba despre sistemul iHouse, care face parte din noua generatie de case inteligente. Ce inseamna casa inteligenta? Inseamna mai multe dispozitive interconectate, care stiu sa faca anumite operatiuni si care pot fi controlate de utilizator.

O casa inteligenta poate porni de la un bec inteligent, montat intr-o veioza. acesta poate fi controlat wireless (luminozitate, inchis-deschis, culoare) cu ajutorul unei aplicatii de telefon.

Pe langa asta, acest sistem permite si controlul televizorului, al aerului conditionat si tot ce inseamna infrarosu.

Sistemul este compatibil cu toata gama de becuri Philips Hue. De asemenea, iHouse dispune de o telecomanda care transforma in "smart" orice dispozitiv cu infrarosu din casa.

Astfel, daca sunteti la serviciu, de exemplu, puteti da drumul la aerul conditionat de acasa prin intermediul acelei telecomenzi, la care va conectati prin aplicatia de pe telefon.