Facebook va lansa un serviciu care ofera utilizatorilor sugestii despre locul unde se afla

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 02 Februarie 2015 07:09
Data publicarii: Vineri 30 Ianuarie 2015 12:48
Categorie: Smart things
facebook anunta

Reteaua de socializare online Facebook a anuntat, joi, lansarea unui nou serviciu care permite furnizarea automata de informatii referitoare la locul unde se afla utilizatorul, aplicatia fiind inca in stadiul de testare.

"Place Tips (Sugestii despre acest loc, n.r.) va va oferi informatii amuzante, utile si importante despre locul in care va aflati", a declarat Mike LeBeau, director de produs in cadrul Facebook, despre acest nou serviciu care deocamdata este disponibil doar utilizatorilor de telefoane inteligente iPhone.

Sistemul de geolocalizare al telefonului inteligent conectat la o retea wi-fi pentru acces la internet sau la o retea de telefonie mobila permite identificarea precisa a locului unde se afla o persoana, iar Facebook vrea sa ofere sugestii sub forma unor simboluri care apar la inceputul fluxului de stiri (newsfeed) din aplicatia mobila dedicata retelei sociale.

Noul serviciu va fi lansat in saptamanile urmatoare pentru testare in locuri foarte aglomerate si frecventate din New York, cum ar fi Central Park, Times Square, podul Brooklyn si Statuia Libertatii.

Serviciul va afisa pe ecranul telefonului utilizatorului comentarii si fotografii furnizate de alti membri ai retelei sociale, dar si alte informatii, cum ar fi manifestatii si evenimente semnalate pe alte pagini Facebook. Utilizatorii trebui sa isi dea acordul pentru ca pozitia lor sa fie localizata, iar utilizarea serviciului nu va presupune publicarea automata de informatii pe platforma online si nici nu va oferi indicii altora privind locul unde se afla un utilizator in acel moment, a declarat LeBeau.

Facebook testeaza si posibilitatea de a se folosi de conexiunea Bluetooth pentru a detecta daca telefonul mobil se afla in locuri importante, precum institutii muzeale ca The Metropolitan Museum of Art din New York. Serviciul testat de Facebook vizeaza in special concurarea cu alte aplicatii online, cum este cea oferita de yelp.com, prin intermediul careia internautii lasa comentarii referitor la restaurante, magazine si locuri turistice.

Yelp avea 139 de milioane de vizitatori pe luna in trimestrul al treilea din 2014 si 67 de milioane de comentarii publicate de la lansarea sa din 2004 in Statele Unite ale Americii. Serviciul este prezent in 29 de tari, printre care Franta, Polonia, Marea Britanie, Elvetia, Spania, Japonia, Norvegia si Turcia. Reteaua de socializare Facebook avea, la sfarsitul anului 2014, circa 1,39 miliarde de utilizatori care foloseau cel putin o data pe luna serviciile sale, la nivel global.

facebook anunta Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Basescu si-a schimbat mail-ul. Posta electronica a fostului presedinte, administrata de unul dintre SERVICIILE speciale
Basescu si-a schimbat mail-ul. Posta electronica a fostului presedinte, administrata de unul dintre SERVICIILE speciale
Ce au facut americanii cand au ramas fara Facebook. Politia avertizeaza:
Ce au facut americanii cand au ramas fara Facebook. Politia avertizeaza: "Nu este o urgenta!"
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery